Haberler

Toprak Analizi Yaptırma Süresi 1 Eylül'de Sona Eriyor

2014 üretim yılı ‘Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Desteklemesi’ kapsamında toprak analizini yaptırma süresi 1 Eylül Pazartesi günü sona eriyor.

2014 üretim yılı 'Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Desteklemesi' kapsamında toprak analizini yaptırma süresi 1 Eylül Pazartesi günü sona eriyor.

'Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Dahil Olan Çiftçilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ' hükümlerince ÇKS' ye kayıtlı 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre desteğinden yararlanabilmesi için toprak analizi yaptırma süresi 1 Eylül'de sona eriyor.

Çiftçilerin her 50 dekarlık alan için bir analiz olmak üzere, Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 1 Ocak ile 1 Eylül tarihi arasında toprak analizi yaptırarak Toprak Analizi Formu ve analiz raporu ile müracaat edebilmesi şartı aranırken, 50 dekarın altındaki tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için toprak analizi yaptırılması şartı aranmadığı ifade edildi. Toprak analizi yaptırmayan çiftçilerin mağdur olmamaları için 1 Eylül Pazartesi gününe kadar analizlerini yaptırarak belirtilen süre zarfında Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne 2014 üretim yılı destek başvurularını yapmaları gerekiyor.

Ayrıca; Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Desteği başvuruları 31 Aralık tarihine kadar devam ediyor. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title