Haberler

Toprak Analiz Süreleri Uzatıldı

Kars'ta, toprak analizi yaptırma süresinin uzatıldığı bildirildi.

Kars'ta, toprak analizi yaptırma süresinin uzatıldığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, yaptığı açıklamada, hangi tarım arazisinin hangi ürüne en fazla uygun olduğunu belirlemek amacıyla yaptırılması zorunlu olan toprak analizi için 1 eylülde dolan sürenin 31 ekime kadar uzatıldığı belirtildi.

Düzgün, toprak analizi desteği ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerin bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 1 Ocak-10 Ekim tarihleri arasında yaptırmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Her toprak analizine en fazla 50 dekar ödeme yapılacağını belirten Düzgün, "Her analiz en fazla 50 dekarlık bir tarım arazisini temsil eder. Bu nedenle Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılabilmesi çerçevesinde toprak analizi desteklemesinden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz yetkili laboratuvarlarda 30 Ekim 2014 tarihine kadar toprak analizi yaptırabileceklerdir" ifadelerini kullandı. - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Düzgün Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title