Haberler

Toprak Altında Can Pazarı

Güncelleme:

Maltepe'de yeni yapılan itfaiye binası inşaatında çalışan bir işçi, kanal çalışması sırasında meydana gelen göçük nedeniyle toprak altında kaldı.

Beline kadar toprağa gömülen işçi itfaiye ekiplerinin bir saat süren çalışması sonucu kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

İtfaiyenin çalışması sırasında ecel terleri döken işçinin ayağının kırıldığı, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Maltepe Fatih Mahallesi Bakkaloğlu Caddesi üzerinde yeni yapılan itfaiye müfrezesi inşaatında saat 09.00 sıralarında atık su kanal çalışması yapılırken göçük meydana geldi. Kanal içinde boru yerleştiren işçi Harun Aslan üç metre derinliğindeki çukurun içinde beline kadar toprağa gömüldü. Göçüğün ardından olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

Baygınlık geçiren Harun Aslan'a (32) ilk müdahale olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılırken Aslan itfaiyenin yaklaşık bir saat süren çalışmasının ardından sıkıştığı yerden çıkarılabildi. Talihsiz işçi itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından kanal çalışmasının yapıldığı çukurdan sedyeye konularak çıkartıldı.

Ayağı kırılan Harun Aslan olay yerine gelen ambulansla Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Aslan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kazanın meydana geldiği kanalda çalışma yapan iş makinesi operatörü Vahap Düzer göçüğün meydana geldiği sırada iş makinesinin çalışmadığını belirterek Harun kanalın içinde atık su borusu yerleştiriyordu, bu sırada bir anda toprak kayması meydana geldi, bizler de hemen itfaiye ekiplerini çağırdık" diye konuştu.

Toprak altında kalan işçi kurtarıldıktan sonra göçüğün meydana geldiği yerdeki toprak parçaları kaymaya başladı. Yaklaşık üç metre derinliğindeki kanalda kurtarma çalışması yapılırken bir kayma olmaması ikinci bir kazanında önüne geçmiş oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title