Haberler

Bingöl'de Toprağa Gömülü 50 Kur'an-ı Kerim Bulundu

Güncelleme:

Bingöl'de, vatandaşlar 50'ye yakın Kur'an-ı Kerim'i yol kenarında toprağa gömülmüş halde buldu. İl müftüsünün talimatıyla Kur'an'lar köy camiine götürüldü.

Bingöl'de, 50'ye yakın Kur'an-ı Kerim yol kenarında toprağa gömülmüş halde bulundu. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yol kenarına bırakılan Kur'an-ı Kerim'ler il müftüsünün talimatı ile toplanarak muhafaza için köy camiine götürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Yukarı Akpınar köyü bölgesinde geziye çıkan vatandaşlar, yol kenarında otların üzerine bırakılmış ve toprağa gömülmüş halde çok sayıda Kur'an-ı Kerim'in olduğunu fark etti. Vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim'lerin muhafaza altına alınması için durumu köy muhtarına bildirdi. Bölgeye gelen köy muhtarı ve köy imamı, Kur'an-ı Kerim'leri muhafaza etmek üzere poşetlere koyarak köye götürdü.

"ÇOK SAYIDA KUR'AN'IN AZ BİR TOPRAKLA ÖRTÜLDÜĞÜNÜ FARK ETTİK"

Araçla geçerken yol kenarında otların üzerinde iki adet Kur'an-ı Kerim fark ettiklerini belirten Yenimahalle Muhtarı Haydar Kılıç, "Kur'an'ları görünce kontrol etmek için yanlarına gittik. Bu Kur'an'ların yaklaşık 5 metre ilerisinde çok sayıda Kur'an-ı Kerim'in çok az bir toprakla gömüldüğünü fark ettik. Ufak bir kazı yapıp içine atmışlar. Köy muhtarına gelip bakmaları için haber verdik" dedi.


TOPLAYIP KÖY CAMİİNE GÖTÜRDÜLER

İl Müftüsü Mecit Can, köy imamı Behçet Baluken'i, olay yerine yönlendirdi. Yol kenarında gömülen Kur'an-ı Kerim'leri toplayan Baluken, kutsal kitapları muhafaza etmek için köy camiine götürdü. İmam Baluken, "Kur'an yıprandığı zaman hiç olmazsa bir hocaya sorsunlar, hoca nasıl öneride bulunursa o şekilde imha etsinler. Bu Kur'an-ı Kerim'leri alıp camiye götüreceğiz. Orada kurutup, okunanları içinden seçeceğiz, okunmayanları da nasıl imha edilmesi gerekiyorsa o şekilde imha edeceğiz" ifadeleri kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akpınar Bingöl Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (85)

XboymobilWeb@haberler.com:

Pkklı köpeklerin işidir

15
35
yanıtYanıtla
einstein:

ne gereksiz bir haber

14
35
yanıtYanıtla
BijiserokHDPMobil-IOS:

Iyi olmus bizim kitabimiz kuran degil, bizim kitabimiz buyuk önder aponun yazdigi kitaplardir

2
44
yanıtYanıtla
Türk:

N eyazmis la senin güccük önderin, ha yakalandigi gün devletime hizmet etmek istiyorum demisti korkak.

yanıt18
yanıt1
İNSAN:

KÜÇÜK BEYİNLİ !!

yanıt4
yanıt2
karakan:

şu kafire yorum yazmayın:

yanıt2
yanıt1
dede:

Ülkemizde kimsenin isimlendiremediği gerçek mücadele; Müslüman Türklerle, dinsiz ateist Atatürkçü münafık Türkler arasındadır… Bu gerçek farklı tanımlar arkasına gizlenmiş olup politika adı altında savaş verilmektedir, cahil insanlarımız gençlerimiz kullanılıyor… Tek amaç Müslüman Türkiye olmasın, Müslüman akp olmasın… Şeytanın askerleri atatürkçüler klavye arkasında şeytanlıklarını aşılamaya çalışıyor ama Cenabı Allahın izniyle emellerine ulaşamayacaklar, yüce Rabbim müslümanlara güç versin ki karşıtları fesatlıktan çatlayın…

16
21
yanıtYanıtla
cahillik göstermeyein:

bir kürt olarak zerre pkkyi sevmem desteklemem ama pkk hayatta böyle bişey yapmaz. . . zamanında namazla dalga gectiler derseniz egemen bağış da sureyle dalga gecti derler o nedenle hemen kürt bilmem ne diye sakın saçmalayaıp cahilliğinizi göstermeyin

13
23
yanıtYanıtla
77mobilWeb@haberler.com:

Allah Allah yine kesenmi desen canlı canlı yakanmı desen herkes cellat olmuş bi kendinize gelin sebebini ve yapanı bilmeden böyle atıl tutulmaz afganistanda linç edilen kadını hatırlayın iftira kurbanı olmuştu

34
0
yanıtYanıtla
çöpe atın:

çöpe atın gitsin kağıt parçlarını ya da geri dönüşü

1
33
yanıtYanıtla
Tüm 85 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title