Haberler

Toprağa "Çiçeklerden Kilim" Yaptılar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Erzurum Botanik Bahçeden görüntüler, - Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz ile röportaj, Toprağa "çiçeklerden kilim" yaptılar- Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından botanik parktaki 600 metrekarelik alanda, 10 binin üzerinde çiçekle Selçuklu ve Osmanlı motifli kilim deseni oluşturuldu- Dekan Prof. Dr. Yılmaz: - "Amacımız kültürümüzü bahçemize yansıtmaktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Erzurum Botanik Bahçeden görüntüler, - Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz ile röportaj, Toprağa "çiçeklerden kilim" yaptılar- Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından botanik parktaki 600 metrekarelik alanda, 10 binin üzerinde çiçekle Selçuklu ve Osmanlı motifli kilim deseni oluşturuldu- Dekan Prof. Dr. Yılmaz: - "Amacımız kültürümüzü bahçemize yansıtmaktı. Bunu bazen resimlerle bazen de böyle canlı bitkilerle yapıyoruz" Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden 50 kişilik ekip, botanik parktaki 600 metrekarelik alanda, 10 binin üzerinde çiçekle kilim deseni oluşturdu.Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz başkanlığındaki ekip, Ata Botanik Park'ta oluşturdukları beyaz, kırmızı ve yeşil renklerdeki kilim deseni için 10 binin üzerinde begonya kullandı.Boyutları bilgisayar ortamına aktarılıp altyapısı hazırlanarak yapılan çalışmaya, "Bereket Kilimi" adı verildi.Yılmaz, AA muhabirine, botanik bahçelerinin farklı bitkilerin yanı sıra farklı kültürlerin yansıtıldığı yerler olduğunu ve buna yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.Öğrencilerle Erzurum'un kuzey ilçelerinde kullanılan bir kilim desenini incelediklerini anlatan Yılmaz, "Bunu aynı ölçülerde bilgisayar ortamına aktardık. Yaklaşık bir aylık altyapı çalışmasıyla, alanımızda gerçekleştirdik. 600 metrekarelik bir kilim bu. Amacımız kültürümüzü bahçemizde yansıtmaktı. Bunu bazen resimler bazen de böyle canlı bitkilerle yapıyoruz" dedi.- "Seneye farklı çiçekle farklı konseptler uygulayacağız"Her bölgenin bir marka değerinin bulunduğuna işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti: "Türkiye'de ilk kez canlı çiçeklerden kilim yaptık, ülkemizde kilim anlamında ilk oldu. Daha önce halı deseni yapılmıştı ama bu kilim Anadolu'nun da vazgeçilmezidir. Bazen duvarda süs, bazen örtü, bazen de zeminde kullandığımız, Orta Asya'dan günümüze kadar gelen, yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası. Onun için kilimi seçtik."Prof. Dr. Yılmaz, Selçuklu ve Osmanlı motifleriyle, bereketi simgeleyen bir kilim yaptıklarını belirtti.Çalışmada 50 kişilik ekibin 10 binin üzerinde çiçek kullandığını anlatan Yılmaz, "Seneye farklı çiçekle farklı konseptler uygulayacağız. Gelecek yıl Çifte Minareli Medrese'yi çiçeklerle yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.Yılmaz, "2 bin rakımda böyle bir çalışma yaptık. Anadolu'nun zirvesinden Türkiye'ye örnek gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Atatürk Üniversitesi Hasan Yılmaz Selçuklu Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title