Haberler

Malatya'da Ruh Sağlığı Merkezi Hastalarından Resim Sergisi

Güncelleme:

Malatya'da Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalar, resim ve el sanatları sergisi düzenledi.

Malatya'da Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastaların eserleri sergilendi.

Malatya Devlet Hastanesi bünyesine hizmet veren Yeşilyurt ve Göztepe Toplum Sağlığı Merkezlerinde tedavi gören hastaların resim ve el sanatları sergisi, alışveriş merkezinde açıldı.

Açılışta konuşan Malatya Vali Yardımcısı Abdül Kadir Duran, kentte Yeşilyurt ve Battalgazi ilçeleri olmak üzere iki toplum ve ruh sağlığı merkezinin bulunduğunu ve burada 150 civarında hastaya hizmet verildiğini anlattı.

Hastaların topluma uyumunu, adaptasyonunu sağlamak adına yaptıkları faaliyetlerden birinin de el sanatları ve resimler olduğunu ifade eden Duran, "Burada hastaların kendi el emeği göz nuru yapmış olduğu  ürünleri gezeceğiz. Onların bu ürünleri üreterek kendilerini toplumun içerisinde, topluma aidiyet hissiyle birlikte psikolojik olarak da kendilerini rahatlattıklarını düşünüyoruz" diye konuştu.

Malatya Kamu Hastaneler Birliği Genel Genel Sekreteri Hilmi Ataseven de toplum ve ruh sağlığı merkezlerinde çalışan personel ve usta öğreticilerin desteğiyle hastalar tarafından yapılan ürünlerin sergilendiğini kaydetti.

Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar sergiyi gezdi.

Açılışa, Malatya Sağlık İl Müdürü Nail Umay, Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Erhan Berk ve Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Şerefhanlı ve hasta yakınlarıyla vatandaşlar katıldı.

Sergi 15 Kasım'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Yerel

Battalgazi Yeşilyurt Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title