Haberler

Toplum Ruh Sağlığı Hastalarının Eserleri Satışa Çıktı

Aydın Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastaların yapmış oldukları sanat ürünleri açılan stantla görücüye çıkarken, sergilenen bin bir çeşit el emeği göz nuru ürünler ise ihtişamlı görünümleri ile alıcılar tarafından dikkat çekti.

Aydın Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastaların yapmış oldukları sanat ürünleri açılan stantla görücüye çıkarken, sergilenen bin bir çeşit el emeği göz nuru ürünler ise ihtişamlı görünümleri ile alıcılar tarafından dikkat çekti.

Aydın Efeler'de yaklaşık 1 buçuk yıl önce Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası'nda hizmete giren Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi, uyguladığı değişik terapi yöntemleriyle hastaları topluma kazandırmaya devam ediyor. Psikotik yardıma ihtiyacı olan hastaların günlük sosyal aktivitelerinin ve ilaç düzeylerinin takip edilmesini, yaşamsal becerilerinin arttırılarak topluma kazandırılmasının yanında hastalara birtakım beceriler de kazandırmayı ihmal etmeyen Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi, sanatla da terapi yapıyor. 8 aylık çalışma sonunda hastaların yapmış olduğu el emeği göz nuru ürünler Efeler Gençlik Caddesi'nde görücüye çıkarken, birbirinden farklı ürünler ise alıcılar tarafından dikkat çekti.

"Gerekli Bir Boşluğu Doldurmuş Olduk"

Kendilerine danışan hastaların sanat ile terapi olduklarını dile getiren Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Zafer Alkaya, "Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'miz yaklaşık 1 buçuk yıldan bu yana hizmet veriyor. Toplumda kendisini kabul ettirmekte zorluk çeken ve sosyal uyum sorunu olan kişilerin sosyalize olmaları konusunda birimimiz fayda sağlıyor. Günde 40-50 hastamız bize danışıyor. Bu hastalarımız da el emeği olan çok güzel işlere imza atıyorlar. Bu çalışmalarla hastalarımız kendini hem daha faydalı hissediyor hem de bir süre sonra daha sosyal hale gediğinin farkına varıyorlar. Başlangıçta yakınlarıyla gelip giden hastalarımız sonrasında kendi imkanlarıyla merkezimize gelmektedir. Bu tür sergiler danışanlarımızın motivasyonlarını arttırma açısından çok iyi oluyor. Birimimizde hekimlerimiz, psikologlarımız, sosyal hizmet uzmanı hemşirelerimiz ve halk eğitim merkezi öğretmenleri ile çok güzel ortam oluştu. Çağımızda birim olarak gerekli bir boşluğu doldurmuş olduk. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kişiler uğraştıkları sanat sayesinde bir işe yaramışlığın mutluluğunu yaşıyorlar. Bunu ben ürettim deyip ortaya çıkmaları tedavilerinde ve yaşamlarındaki pozitif etkileri fazlasıyla görebiliyoruz" dedi.

"Önemli Bir Merkeze Sahibiz"

Hastaların toplum tarafından tanınması açısından bu tür faaliyetlerin öneminden bahseden Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Doktorlarından Murat Aydın da, "Burada satılan ürünlerden elde edilen gelirler yine Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'mizdeki faaliyetler için ve hastalarımızın yapmış oldukları eserlerin malzeme alımları için kullanılıyor. Hastalarımızın sosyalleşmesi, beceri kazanmaları, topluma kazandırılmaları açısından çok önemli bir merkeze sahibiz. Güzel sanatlar ve resim gibi faaliyetlerin dışında spor, müzik ve gıda üzerinde birçok faaliyetlerimiz mevcut" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title