Haberler

Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi Tanıtımı Yapıldı

Güncelleme:

Osmaniye'de, sivil toplum kuruluşu mensubu ve kamu kurumu çalışanı kadınlara Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi tanıtıldı.

Osmaniye'de, sivil toplum kuruluşu mensubu ve kamu kurumu çalışanı kadınlara "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" tanıtıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonundaki "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesinin ikinci tanıtım toplantısında, "Kadınlar İkinci Bir Şansı Hak Ediyor" konulu bir konuşma yaptı.

Gönül Elçileri Projesi'nin ilk adımının çocuklara yönelik "Koruyucu Aile Projesi" olduğunu ifade eden Neşeli, proje kapsamında Osmaniye'de 39 çocuğun koruyucu aileye kavuşturulduğunu kaydetti.

Projenin ikinci adımının "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" olduğunu belirten Neşeli, sivil toplum kuruluşları temsilcisi ve kamu kurumu çalışanı hanımlarla, projeyi daha geniş kitlelere duyurmayı hedeflediklerini söyledi.

Projenin içeriğinin, eğitimden uzak kalmış kadınlara yeni bir fırsat vermek, mesleki eğitim liselerine yönlendirmek, okuldan mezun olanların istihdamının sağlanmasına yardımcı olmak olduğunu vurgulayan Neşeli, "Toplum kalkınmasında gönül elçiliğini ön plana çıkarabilmek için hanımefendilere önemli görevler düşüyor. Sivil Toplum Kuruluşu mensupları ile kamu kurumu çalışanı değerli hanımefendilerin bu konuda duyarlı olacaklarına inanıyorum" dedi.

Vali Mehmet Oduncu'nun eşi  ve Gönül Elçileri Osmaniye Proje Koordinatörü Nuray Oduncu ise gönüllülüğün, insanları mutluluğa ulaştıran, kapsamlı, güçlü,önemli bir hizmet anlayışı olduğunu ifade etti.

Gönül elçilerinin,herhangi bir karşılık beklemeden bilgi, beceri ve deneyimlerini kendi iradesiyle dayanışma ve yardımlaşma ruhu içerisinde kadın, çocuk, yaşlı, engelli, yoksul toplumdaki dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını karşılamak, onların yaşam kalitesini yükseltmek için gayret eden kişiler olduğunu ifade eden Oduncu, şöyle devam etti:

"Her birimizin farklı alanlarda, farklı konularda yapabilecekleri vardır. Gönülden gönüle ulaşmanın en kısa ve anlamlı yollarından birini bulmanız için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün hizmet verdiği kadın, çocuk, engelli, yaşlı, yoksul, gazi ve şehit ailelerine yönelik gönüllü hizmetlerini yaygınlaştırmak üzere, özellikle de okuma ve meslek edinme şansı bulamamış kadınlarımızın ikinci şansı yakalamaları ve meslek hizmetinin yaygınlaşmasında sizleri birlikte çalışmaya davet ediyorum."

Toplantıda, katılımcılara "Gönül Elçisi" formları dağıtılarak, gönüllü olanların başvuruları alındı.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Teke, Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Mete ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu mensubu ve kamu kurum çalışanı katıldı. - Osmaniye

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Oduncu Osmaniye Yerel Haberler

title