Haberler

Toplum Destekli Polisler, "18 Yaşım" Adlı Tiyatro Oyununu Sergileyecek

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, "18 Yaşım" adlı tiyatro oyununu sergileyecek.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, "18 Yaşım" adlı tiyatro oyununu sergileyecek.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, "Güvenli Okul Projesi" kapsamında okul yönetimleri ve öğrencilerle birebir irtibat kurmaları adına okul irtibat görevlisi toplum destekli polisler görevlendirildi.

Polisler, uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığıyla ilgili, tiyatronun görsel gücü kullanılarak etkin bir bilinçlendirme çalışması yapmak üzere, Zafer Ercan'ın "Bağımlılıktan Kaçışın Tiratları" kitabından sahneye uyarlanan  "18 Yaşım" isimli tiyatro oyununu sergileyecek.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehitkamil Belediye Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan projeye, il merkezinde faaliyet gösteren 10 ortaokul ve 10 lisede eğitim öğretim gören 8 bin öğrenci ve bu öğrencilerin aileleri projeye dahil edilecek.

Tiyatro gösterisinin 25 bin vatandaşa ulaşılması hedefleniyor. 500 aile ziyaret edilerek birebir bilgilendirme çalışması yapılacak, 50 gencin katılımıyla Çanakkale, İstanbul gezisi düzenlenecek.

"18 Yaşım" isimli tiyatro oyunu toplum destekli polisler tarafından yaklaşık 2 aydır mesai saatleri dışında, büyük bir özveriyle çalışılarak ortaya çıkarıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Zafer Ercan Yerel Haberler

title