Haberler

Toplulaştırmada Yaşanan Aksaklıklar Köylülerin Tepkisine Neden Oldu

Ödemiş Beydağ Küçük Menderes Ovası toplulaştırması kapsamında yapılan çalışmalarda aksaklık olduğunu öne süren köylüler, tepki gösterdi.

Ödemiş Beydağ Küçük Menderes Ovası toplulaştırması kapsamında yapılan çalışmalarda aksaklık olduğunu öne süren köylüler, tepki gösterdi.

Toplulaştırma kapsamında yapılan çalışmalarda aksaklıklar olduğunu dile getiren köylüler, Ödemiş'e bağlı Ertuğrul köyünde sıkıntıları değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Ödemiş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Hasan Sert, "Toplulaştırma değil, adeta yoksullaştırma trajedisi yaşıyoruz" dedi.

Beydağ Barajı Küçük Menderes Havzası Sulama Projesi kapsamında toplulaştırmada 1. etap olarak ele alınan Kışla, Ertuğrul, Kurucova, Kaymakçı, Çaylı belde ve köylerindeki proje haritalarının mülakatlarının yapıldığını, bakanlığa sunulduğunu ve onayın da alındığını kaydeden Sert, şunları söyledi: "Dönem dönem yarım yamalak işler yapıldı. 2013 Şubat sonu yapılan değerlendirme toplantısında DSİ ve yüklenici firma tarafından verilen söze göre, ova içi yollar 10 Nisan 2013 tarihinde bitirilecekti. Sözünü tutmayan DSİ ve firma yetkilileri, bir takım oyalayıcı sözlerle topu başkalarının üstüne atmaktadır. Kimse sorumluluğu üzerine almıyor. Açılması gereken yollar yarım, eksik ve yanlış yapıldı. Vatandaşların ekili arazileri bile dikkate alınmadı. Yeni Menderes nehir yatağı nedeniyle arazilerini kaybeden vatandaşların da durumu belli değil. Ertugrul köyünde yazlık ekimlerin yapıldığı şu dönemde, hala kesin yer teslimi ve daha önceden yarım bırakılan yollar yapılmadı. Yöremizde yılda en az 2, genelde 3 ürün alınmaktadır. Yöremizi mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur. DSİ ve yüklenici firmanın bu işin altından kalkamayacağı görülmektedir."

Kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını savunan Ertuğrul köyünden Kemal Ersöz, iş makinelerinin çok ağır çalıştığını, su verilmesi konusunda da kanal döşeme çalışmalarının yavaş gittiğini, DSİ'nin Haziran'da su verileceği sözünü tutmasının zor olduğunu ifade etti.

Ovakent eski belediye başkanı Ali Kesicioğlu ise, Ertuğrul ile Ovakent arasında 74 dekar arazilerinin bulunduğunu, birçok yerde açılan çukurların kapatılmaması ve çalışmaların tamamlanmaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Kesicioğlu, "DSİ ve ilgili firma bu konuda gayet rahat, ağır davranıyor. Bölgemizde tarım ürünleri ile ayakta kalan köylü üreticiler, bundan sonra ne yapacaklar merak ediyoruz?" dedi.

Ertuğrul köylülerinden Hasan Karabulut ve Ahmet Dağdelen ise, en büyük sorunun su olduğunu kaydederek, boruların patlak, sondajların bozuk durumda bulunduğunu dile getirdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Sert Menderes Beydağ Ödemiş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title