Haberler

Toplu Ulaşımda Nakit Para Dönemi 29 Şubat'ta Bitiyor

Antalya’da kent içi toplu taşıma sisteminde sıkıntılara yol açan nakit para ile ulaşıma 29 Şubat tarihinde son verileceği ve 01 Mart tarihinden itibaren tamamen kart uygulamasına geçileceği bildirildi.

Antalya'da kent içi toplu taşıma sisteminde sıkıntılara yol açan nakit para ile ulaşıma 29 Şubat tarihinde son verileceği ve 01 Mart tarihinden itibaren tamamen kart uygulamasına geçileceği bildirildi. Antalya Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada nakit para ile yapılan binişler konusunda halkın ve taşımacı esnafının yoğun şikayetleri söz konusu olduğuna dikkat çekildi. Nakit ödemeli binişlerde para alışverişinin bir çok zorlukları ve sakıncaları beraberinde getirdiğinin altı çizilen açıklamada para alışverişlerindeki zaman kayıpları,bozuk parası olamayan yolcuların para üstü beklemeleri, tarifelere uyulmaması, gibi giderek artan bir çok şikayetlerin yanı sıra kayıp kaçak oranlarının da sakıncalar doğurduğu kaydedildi.

Bu nedenlerle 01 Mart 2016 tarihinden itibaren kent içi toplu ulaşımda nakit para uygulamasına tamamen son verilmesi planlandığı bildirilen açıklamada şöyle denildi ; " Vatandaşlarımızın ve taşımacı esnafının sıkıntıları bu yeni uygulamayla son bulacaktır. Antalya Kart değişim, yeni kart satış ve dolum hizmetleri kesintisiz devam etmektedir. 16 adet merkezimizde basılmış kişisel kart indirimli ve ücretsiz kartların değişim ve dağıtımı yapılmakta, bu merkezlere ilaveten 18 adet tüm tramvay duraklarındaki gişelerden başvuru kabul edilmektedir. Tam kartlar da tüm bu merkezlerin yanı sıra yüz'den fazla kart dolum bayilerinden ve merkezi noktalara yerleştirilen otomatik makinalardan temin edilebilir ve para yüklemesi yapılabilir. Ayrıca 22.Şubat.2016 tarihinden itibaren kullan-at biletler de satılmaya başlanacaktır. Sistemde halen temassız kredi kartları ile ödeme imkanı bulunmaktadır. Böylelikle Kart sahibi olmayan vatandaşlarımız ve ziyaret için şehrimizde bulunan misafirlerimiz de sorun yaşamadan toplu ulaşım araçlarını kullanacaklardır."

ESKİ BAKİYE İADELERİ İÇİN ADRES A-KENT

Eski sistem kartları bulunan vatandaşların, tramvaylarda 15 Mart 2016 tarihine kadar eski kartları ile biniş yapabileceği ifade edilen açıklamada ayrıca bu kartlarda bakiyelerini bitirmiş olan vatandaşların kart merkezlerimizden eski kartlarını yeni Antalya Kart ile ücretsiz değiştirebilecekleri, daha önce de belirtildiği üzere 15 Şubat 2016 tarihine kadar bakiyesini bitirmemiş vatandaşların para iade taleplerini eski yüklenici A-Kent firmasına yapmaları gerektiği kaydedildi. Açıklamada son olarak yapılan tüm çağrılara rağmen belediyeye eski kart sahipleri ve bunlarda kalan bakiyeler ile ilgili hiçbir bilgi verilmediği ve bu aşamada başka bir imkan bulunmadığı, konunun yargıya intikal ettiği hatırlatıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Antalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title