Haberler

Toplu Ulaşım Haftası'nda Engelliler Unutulmadı

Toplu Ulaşım Haftası nedeniyle yapılan etkinliklere katkı veren İzmir Esnaf Teşkilatı, engelli vatandaşları da unutmadı.

Toplu Ulaşım Haftası nedeniyle yapılan etkinliklere katkı veren İzmir Esnaf Teşkilatı, engelli vatandaşları da unutmadı. ESHOT'un yeni otobüsleri ile İzmir turu yapan engelli vatandaşlar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İESOB) konuğu oldular. İzmir Minibüsçüler Odası, düzenlenen törende 3 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında ESHOT ve İZULAŞ, engellilere kolaylıklar sağlayan yeni otobüslerinin tanıtımı yaptı. ESHOT ve İZULAŞ otobüsleriyle İzmir turu yapan yüze yakın engelli vatandaş, Gölet ziyaretlerinin ardından İESOB"nin misafiri oldu.

ESHOT ve esnaf teşkilatı yöneticileri ile beraber Birlik Otel'de öğle yemeği yiyen engelli vatandaşlar, doğal güzelliklere sahip otelde neşeli saatler geçirdiler. İESOB başkanı Zekeriya Mutlu'nun da katıldığı Birlik Otel'deki etkinliklerde, İzmir Minibüsçüler Odası 3 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği üyesi Osman Şen, Burak Irmak ve Can Tenekeci'ye akülü sandalyeleri, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker ile Minibüsçüler Odası Başkan Vekili Yüksel Kamay tarafından teslim edildi.

İzmir Birliği'nin ESHOT ile uyumlu çalışmalar yaptığını hatırlatan İESOB Başkanı Mutlu, "Ulaşım, tüm toplumu yakından ilgilendiren, kamu hizmeti özelliği de taşıyan önemli bir konu. İzmir'de toplu ulaşımın yaklaşık üçte biri esnaf teşkilatının üyeleri tarafından üstlenilmiştir. Bu nedenle İzmir Birliği çalışmalarında ulaşım konularına ayrı bir önem vermektedir.

Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT genel müdürlüğü ile uyum içinde çalışmaya, karşılıklı anlayışa ve hoşgörüye dayanan işbirlikleri gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz. Toplu Ulaşım Haftası'nda da İzmir Esnaf teşkilatı etkinliklere katkı koymaya önem vermiştir" dedi.

İzmir Minibüsçüler Odası Başkan Vekili Kamay ise, hafta nedeniyle toplu ulaşımdan yararlanan vatandaşlara dağıtılmak üzere 5 bin karanfili ESHOT yetkililerine teslim ettiklerini söyledi.

Engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak her girişimin desteklenmesi gerektiğini belirten Kamay, "Üyelerimizin katkılarıyla engelli vatandaşlara bir nebze de olsa destek vermek istedik. Çoğumuzun bir yakını, akrabası, arkadaşı engellidir. Bu nedenle toplumun bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının ve beklentilerinin daima gündemde tutulması gerekmektedir. ESHOT yeni otobüsleriyle, esnaf teşkilatı olarak Birliğimiz ve Odamız da jestleriyle engelli vatandaşları unutmadığını gösterdi. Onların hayatlarını kolaylaştıracak her türlü proje ve girişimin, toplumun tüm kesimleri tarafından desteklenmesi gerekmektedir" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title