Haberler

Toplu Temel Atma Töreni - Veysel Eroğlu

Görüntü Dökümü : Süleyman Demirel Kültür Merkezi Genel Görünüm Törenin gerçekleştirildiği salondan detay Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuşması ORKÖY destekleri kura çekimi - Temel atma butonuna basılması Bakan Eroğlu'nun vatandaşlara fidan dağıtımı ve manolya ağacı dikmesi Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Eskiden dört ay çalışılmazdı, kış aylarıydı.

Görüntü Dökümü :

Süleyman Demirel Kültür Merkezi Genel Görünüm

Törenin gerçekleştirildiği salondan detay

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuşması

ORKÖY destekleri kura çekimi - Temel atma butonuna basılması

Bakan Eroğlu'nun vatandaşlara fidan dağıtımı ve manolya ağacı dikmesi Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Eskiden dört ay çalışılmazdı, kış aylarıydı. Yok artık öyle şey sürekli gece-gündüz, karda, tipide, boranda çalışmaya devam ediyoruz, çünkü Türkiye'nin daha da büyümeye ihtiyacı var. 2023 hedeflerini yakalama ihtiyacı var, 2053 hedefleri için çok çalışmak lazım"

"Doğa Turizmi Master Planı'yla Kocaeli'yi sadece Türkiye'ye değil bütün dünyaya tanıtacağız. Kocaeli sadece sanayiyle ve ticaretle anılmayacak, tabiat güzellikleriyle anılacak"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Eskiden dört ay çalışılmazdı, kış aylarıydı. Yok artık öyle şey sürekli gece-gündüz, karda, tipide, boranda çalışmaya devam ediyoruz, çünkü Türkiye'nin daha da büyümeye ihtiyacı var. 2023 hedeflerini yakalama ihtiyacı var, 2053 hedefleri için çok çalışmak lazım" dedi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde Karamürsel ilçesinde inşa edilecek İhsaniye Barajı ve İnebeyli Göleti dolayısıyla düzenlenen DSİ Genel Müdürlüğü Toplu Temel Atma Töreni'ne katılan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Kocaeli'ye 61 milyon 200 bin liralık 11 müjdeyle geldiğini belirtti.

Müjdelerin başında bugün temelini atacakları İhsaniye Barajı ve İnebeyli Göleti olduğunu açıklayan Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü'nün de 30 bin 240 dekar alanda ağaçlandırma yapacağını ve ORKÖY destekleri vereceklerini bildirdi.

Bakan Eroğlu, Kocaeli'nin sanayiyle anıldığını ama kentin sahip bulunduğu doğal güzelliklerle de saklı bir hazine olduğuna dikkat çekerek, "Bu yüzden Kocaeli için büyük bir doğa koruma master planı hazırladık. Muhteşem bir kitap. Doğa Turizmi Master Planı'yla Kocaeli'yi sadece Türkiye'ye değil bütün dünyaya tanıtacağız. Kocaeli sadece sanayiyle ve ticaretle anılmayacak, tabiat güzellikleriyle anılacak" diye konuştu.

Kocaeli'ye bir önceki gelişinde verdiği müjdelerin 10 tanesini tamamlandığını ve 5'inin de inşa halinde bulunduğunu anlatan Eroğlu, "Dilovası'nda Dilderesi ıslahı temeli atmıştık. İnşallah bu sene bitiririz. Gölcük'te Hisardere ıslah çalışması devam ediyor. İhsaniye Barajı ve İnebeyli Göleti'nin temelini bugün atıyoruz. Tepeköy Göleti de inşallah bu sene bitecek. Böylece geçen yıl verdiğimiz sözlerin tamamını bu sene bitirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

"Yuvacık Barajı maalesef bir skandaldır"

Bakan Eroğlu, bugün temelini atacakları İhsaniye Barajı'nın önemine değinerek, şöyle konuştu:

"Bu baraj bölgeye hayat verecek. Kocaeli'nin su ihtiyacı çok fazlaydı, susuzluk çekiliyordu. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken ben de İSKİ'nin genel müdürüydüm. O zaman Darıca, Gebze'nin suyu yoktu, biz su verdik ve Yuvacık Barajı yapılana kadar su vermeye devam ettik. Yuvacık Barajı maalesef bir skandaldır. Şuana kadar 6 milyar 200 milyon lira ödenmiş. Gerçekten yap-işlet-devret çok yanlış yapılmış. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kendi öz kaynağıyla onun yarısı kadar bir barajı 100 milyon liraya bitirdi. Yani 6,2 milyar lira nerede, 100 milyon lira nerede. İşte eski Türkiye bu. Bunu herkesin bilmesi lazım. Borç Hazine garantiliydi, Hazine ödedi. Şimdi bunu Büyükşehir Belediyemiz ödemeye devam ediyor. Şimdi bildiğim kadarıyla Hazineye 5 milyar lira borcu var."

Eski Türkiye'de, Arıklar göletinin 22 yılda 45 milyon liraya bitirildiğini anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz aynı göleti 30 metre yüksekliğinde sulaması da dahil 18 ayda sadece 4,5 milyon liraya bitiriyoruz. Eski Türkiye'de temel atılıyor unutuluyordu. Şimdi 2 tane temel atacağız sözleşme bitiş tarihi 2018, biz bunu öne çekeceğiz. İlk defa Türkiye'de temel atarken tarih ve saati Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başlatmıştır. İstanbul'daki barajlarda temel atarken 'şu tarih ve şu saatte bitecek' demiştir. Allah'a şükür o anlayış devam ediyor. Yeni Türkiye bu."

"Dört dörtlük büyümeyle yolumuza devam ediyoruz"

Bakan Eroğlu, Türkiye'de çok büyük çalışmalar olduğunu anımsatarak, "Türkiye gelişiyor büyüyor. Dünyada küresel kriz hala devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanken 'kriz teğet geçecek' dedi ve teğet bile geçmedi. Şuanda dünyada birçok ülkede büyüme yavaşladı, durdu ama biz dört dörtlük büyümeyle yolumuza devam ediyoruz. Bu gerçekten çok önemli. İnşallah büyük hedeflerimiz var" dedi.

Şu anda kar, tipi, boran demeden Türkiye'nin her yerinde bütün yatırımların devam ettiğini vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Eskiden dört ay çalışılmazdı, kış aylarıydı. Yok artık öyle şey sürekli gece-gündüz, karda, tipide, boranda çalışmaya devam ediyoruz, çünkü Türkiye'nin daha da büyümeye ihtiyacı var. 2023 hedeflerini yakalama ihtiyacı var, 2053 hedefleri için çok çalışmak lazım. Yeni doğacak olanlar için Malazgirt Zaferi'nin bininci yılında, 2071 yılında Türkiye çok daha büyük bir küresel güç olacak. Onun için çok daha çalışmamız lazım. Bu bakımdan kış kıyamette temel atacağız ve atmaya da devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından ORKÖY destekleri kapsamında kura çekilerek, köylülere gelir getirici ürünlerin ekildiği parsellerin dağıtımı yapıldı.

Kura çekiminden sonra da Bakan Eroğlu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve diğer protokol üyeleriyle, temel atma butonuna bastı.

Törenin düzenlendiği kültür merkezinden çıkışta vatandaşlara gelir getirici ürün fidanı dağıtan Eroğlu, daha sonra manolya ağacı dikti.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Demirel Veysel Eroğlu İhsaniye Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title