Haberler

Ankara'da Toplu Taşımaya Sivil Polis Denetimi

Güncelleme:

Ankara'da toplu taşıma araçlarına sivil olarak binerek yolcu gibi seyahat eden trafik polisleri, mini kamerayla hatalarını kaydettikleri sürücüleri denetliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Polislerden görüntü- Yolcu gibi binen sivil polis'in kamerasından görüntü- Ceza yazılması-Trafik Hizmetleri Başkanlığı'ndan Başkomiser Murat Aykanat'ın açıklaması Toplu taşımaya sivil polis denetimi- Ankara'da toplu taşıma araçlarına sivil olarak binerek yolcu gibi seyahat eden trafik polisleri, mini kamerayla hatalarını kaydettikleri sürücüleri denetliyor. Kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulanıyor- Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Aykanat: - "Uygulamanın başladığı günden bugüne 474 araca binildi. Bunlardan 69'una kural ihlallerinden ceza yazıldı, 2 araç da trafikten men edildi" Ankara'da toplu taşıma araçlarına sivil olarak binerek yolcu gibi seyahat eden trafik polisleri, mini kamerayla hatalarını kaydettikleri sürücüleri denetliyor. Kurallara uymayan sürücülere ise polislerce para cezası yazılıyor.Mart ayında başlayan denetimlerde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı sivil bir ekip, her gün rastgele belirledikleri otobüs, minibüs gibi toplu taşıma araçlarına ve taksilere araçlarına biniyor. Günün herhangi bir saatinde yapılan denetimde toplu taşıma aracı güzergah boyunca mini kamerayla kayıt altına alınıyor.Kamerayla belgelenen kayıtların ardından, toplu taşıma aracı trafik ekiplerince durduruluyor. Bu sırada araç içindeki yolculara ve sürücüye kendisini tanıtan sivil polis ekibi, yapılan hataları sayarak, sürücüye cezai işlem uygulanacağını belirtiyor.- 69 araca kural ihlali cezasıTrafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Murat Aykanat, Batıkent'ten Mamak yönüne giden bir halk otobüsünde denetleme gerçekleştirilmesinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların huzur ve güven içerisinde yolculuğunu sağlamak, ticari araç kazalarını en aza indirmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğünün 16 Mart 2015 tarihli talimatı doğrultusunda, minibüs, belediye otobüsü, halk otobüsü ve ticari taksilere ikişer kişilik sivil trafik polisi bindirildiğini söyledi.Aykanat, yolcu gibi araçlara binen ekiplerin, trafik ihlallerini kayıt altına aldığını ve sonrasında cezai işlemin uygulandığını dile getirdi. Uygulamanın başladığı günden bu yana 474 araçta denetim yapıldığını, bunlardan 69'una kural ihlallerinden ceza yazıldığını ve iki aracın da trafikten men edildiğini bildiren Aykanat, yolcuların da toplu taşıma araçlarında uygulama yapılmasından memnun olduğunu, olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti.Aykanat, uygulamanın devam edeceğini dile getirerek, herkesin trafik kurallarına riayet etmesinin önemli olduğuna işaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title