Haberler

Toplu Taşımaya 105 Milyon Liralık Yatırım Yapıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 22 adet modern toplu taşıma ve 3 adet cenaze nakil aracı düzenlenen tören ile hizmete alındı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 22 adet modern toplu taşıma ve 3 adet cenaze nakil aracı düzenlenen tören ile hizmete alındı. Büyükşehir Belediyesi ve şoför esnafının 1.5 yılda toplu taşıma araç ve hizmetlerine 105 milyon liralık yatırım yaptığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'in çalışmaları ile diğer illere de örnek olduğunu belirtti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılı itibarı ile başlatmış olduğu toplu taşımada yenileme ve dönüşüm çalışmaları kapsamında klimalı, engelli uyumlu, güvenlik kameralı ve validatörlü 22 adet yeni toplu taşıma ve 3 adet cenaze nakil aracı hizmete alındı. Büyükşehir Belediyesi Fen Depo Amirliği'nde düzenlenen törene Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, ilçe belediye başkanları, Şoförler Odası Başkanı Fehmi Erdem, büyükşehir belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik yaptı. TEMSA'nın geçmiş yıllarda olduğu gibi otobüs markalarının lider konumunda olduğunu ifade eden Çelik, "Bu yılda yüzde 32 Pazar payı ile TEMSA Türkiye'nin otobüs üretim lideri. TEMSA sadece Türkiye'de değil, dünyanın 66 ülkesine ihracat yapan bir ülke. TEMSA hem minibüs, hem şehir içi otobüs, hemde şehirler arası otobüs üreten tek şirket. TEMSA Avrupa'dan Amerika'ya satış yapabilen, iki dünya şirketinden de bir tanesi. Önümüzdeki aylarda kısmetse, Türkiye'nin yüzde 100 yerli otobüsünün lansmanını Sayın Bakanımızın katılımları ile yapacağız" diye konuştu.

TEMSA'nın 66 ülkeye ihracat yapmasının Türkiye'nin ekonomi ve sanayide geldiği noktayı ve ilerlemeyi gösterdiğini söyleyen Uğur, "1969 yılında ilk kurşun kalem fabrikasının açılışında devrin başbakanı ' Türkiye bugün kalemden kağıda, iğneden ipliğe üretim yapıyorsa bu memlekette bir şeyler var demektir' demişti. Eğer bugün Türkiye 66 ülkeye bu otobüsleri ihraç ediyorsa, insansız hava aracını yapıyorsa, uydusunu atıyorsa, gemisini, tankını, topunu yapabiliyor, uçağını yapma noktasına gelmişse, yüzde yüz aracını da yapıyorsa bu ülke take-off noktasını yakalamıştır. Artık Türkiye'yi, take-off noktasını, uçağın kalkışını kimse durduramayacak" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılında başladığı dönüşüm ve değişim çalışmalarının Türkiye'de dikkatle takip edildiğini belirten Başkan Uğur; "Gerek esnafımız, gerek Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi, gerek Ulaşım Dairemiz araçları ile çığ gibi büyümekte. Bugün itibarı ile 224 adedi Büyükşehir Belediyesi, 25 adedi BTT AŞ öz malı ve 609 adet BTT AŞ bünyesinde çalışan esnafımıza ait olmak üzere toplam 858 taşıtlık dev bir filo ile Balıkesirli hemşerilerimize hizmet vermekteyiz. Bu araçlar günde 150 bin yolcu taşıyor. Aylık 4 milyon üzerinde yolcu taşıma kapasitemiz var. Büyükşehir Belediyesi olarak 20 milyon lira, şirketimiz 5 milyon lira, esnafımız da 80 milyon liralık yatırım yaptı. Toplam 105 milyon liralık yatırım var. Bu 858 aracımıza 24 araç daha ilave ediyoruz. Gaziosmanpaşa ve 52 Evler hatlarındaki 24 minibüs kapsamında klimalı, engelli uyumlu, güvenlik kameralı ve validatörlü araç almak için karar alındı. Balıkesir'e hayırlı uğurlu olsun. Kampus araçlarını yeniledik, taksi dolmuşları yeniledik. Yalnızca Balıkesir merkezdeki değil, Ayvalık'ta, Burhaniye'de, Gönen'de, Manyas'ta, Edremit'te bütün içlemlerimizde bu modern araçlarımızı hızlı bir şekilde hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz" dedi.

Son olarak konuşan Vali Ersin Yazıcı ise "Ülkeler arası ilişkiler, ülkelerin gelişmişlik düzeyi, ülkeler arası sıralamanın dışında dünyada yaklaşık 20 yıldır şehirler yarışıyor. Şehirler bazı ülkelerde, ülkelerin bile önüne geçmiş durumda. Tabi yarışan şehirlerden ne anlıyoruz? Şehirlerin hengi düzeyde olduğu, hangi seviyede olduğu ve sıralamada bulunduğu konumun neye göre belirlendiği malumlarınız. Burada belediye hizmetleri şehrin gelişmişlik düzeyinde, şehirde yaşayan insanların, hizmetlerin kalitesi, hızı, güvenirliği düzeyinde belediyeler öne çıkıyor. Dünyadaki birçok büyükşehirin yaşam koşullarını belediyeler düzenliyor. Bizimde 2012 yılında çıkan, 2014 yılında hayat bulan ve bugün itibari ile nüfusumuzun yüzde 78'inin yaşadığı 30 tane büyükşehir belediyemiz var. ve bu kanundan sonra, bu yapılan idari düzenlemeden sonra hem belediyeler ve şehirler hem ülke içinde hemde yurtdışında yarışa başladı. Ben Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin bu güzel hizmeti bu güzel insanlara sunduğundan dolayı kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından dualar okunarak, kesilen kurdele ile araçlar hizmete alındı. Otobüslerde incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, Başkan Uğur ve davetliler daha sonra yeni otobüsler ile şehir turu attılar. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Edip Uğur Ersin Yazıcı Balıkesir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title