Haberler

Toplu Taşımada Konfor Artıyor

Bursa’da 10 numara yağ kullandıkları iddiası ve eski oldukları için sürekli şikayet konusu olan özel halk otobüsleri yenileniyor.

Bursa'da 10 numara yağ kullandıkları iddiası ve eski oldukları için sürekli şikayet konusu olan özel halk otobüsleri yenileniyor.

Yıllardır Bursa'da ulaşım hizmeti veren eski model özel halk otobüsleri, euro5 motora sahip çevreci ve son model donanımlı araçlarla yenileniyor. Bursa'nın ulaşımında çığır açmayı hedefleyen Özel Halk Otobüsleri Odası, sürekli şikayet konusu olan özel halk otobüslerini tek tek değiştiriyor. Online sistem ile izlenebilen güvenlik kameralı, yaz ve kış için klimalı, engelliler ve yaşlılar için alçak tabanlı olan yeni otobüslerin sayısı hızla artıyor. 12 metre uzunluğunda olan ve daha çok vatandaşın yararlanabileceği otobüslerin kısa zaman zarfında bütün Bursa'da kullanılmaya başlanacağını ifade Özel Halk Otobüsçüleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Eren, 2016 yılının ortalarında Bursa caddelerinde artık eski nesil otobüslerin görülmeyeceğini söyledi.

Bursa halkına daha hızlı ve rahat ulaşım imkanı sunmak için yola çıktıklarını ifade eden Eren, "Şu anda hem eski, hem yeni otobüsler hatlarda çalışıyor. Vatandaşlarımız yeni gelen otobüslerden son derece memnun. Otobüslerin içinin geniş olması, klimalı ve alçak tabanlı olması vatandaşları rahatlatıyor. Yeni araçlarımız engelliler için yeni donanım ile birlikte tabana yakın mesafeye kadar yatıp kaldırım yüksekliğine kadar inebiliyor. Kapılar kapanmadan araç hareket etmiyor. Araç durmadan kapılar açılmıyor. İçeride bulunan farklı açılardaki kameralarla merkezimizden online olarak vatandaşımızın ve şoförümüzün durumunu anında izleyebileceğiz" diye konuştu.

Çevreciliği ve konforu ile ön plana çıkan otobüslerin fiyatının 350 bin lira ile 500 bin lira arasında olduğunu belirten Eren, Mercedes, Temsa, Otokar, Güleryüz ve Karsan firmalarıyla görüştüklerini söyledi. Şu anda 70 eski aracı değiştirdiklerini ifade eden Eren, "Batı bölgesindeki 300 araçtan 70 tanesini değiştirdik. Doğu bölgesindeki 55 araç buluyor. En kısa zamanda geriye kalan 285 aracımızı değiştirmeyi hedefliyor. Şu anda bize gelen araçlarımız euro5 çevreci motora sahip, daha sonra gelecek olan araçlarımız ise euro6 motora sahip olacak. Bu araçlarda euro dizel haricinde hiçbir mazot kullanılamayacak. Hiç bir şey katılamayacak" dedi.

Bursa'ya daha iyi hizmet vermek için mücadele ettiklerini belirten Eren, "İlk etapta şehrin merkezine çalışan araçları değiştirmeye başladık. Peyderpey bütün otobüsleri yenileyerek Bursa'daki ulaşım kalitesini arttırmayı hedefliyoruz. Çünkü Bursa halkı en iyisine layık. Araçları değiştirmemizde gecikme bundan kaynaklandı. Şehir merkezine daha çok araba girmesinden çok daha konforlu aracın girmesini istedik. Önceliğimiz kalite ve yeri araçlar olacak. Çünkü biz ayda 4 milyon yolcu taşıyoruz" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title