Haberler

Toplu Mezarlık Ziyareti" Geleneği

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, asırlardır süren gelenek kapsamında dini bayramlarda camiden çıkan cemaat, topluca mezarlık ziyaretinde bulunuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜBİLECİK - Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, asırlardır süren gelenek kapsamında dini bayramlarda camiden çıkan cemaat, topluca mezarlık ziyaretinde bulunuyor. Bilecik'te "toplu mezarlık ziyareti" geleneği Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, asırlardır süren gelenek kapsamında dini bayramlarda camiden çıkan cemaat, topluca mezarlık ziyaretinde bulunuyor.İlçede Ramazan Bayramlarında bayram namazı, Kurban Bayramlarında arife günü ikindi namazı sonrası yapılan toplu mezarlık ziyareti geleneği yüzyıllardır sürdürülüyor.Namazlarını kıldıktan sonra bir alanda toplanan cemaat, din görevlileriyle ilçe mezarlığına kadar yürüyor. Daha sonra din görevlilerince dua ediliyor, Kur'an-ı Kerim okunuyor. Etkinlik, toplu mezarlık ziyaretleri, dua edilmesi ve vatandaşların yakınlarının kabirlerine bakım yapmasıyla sona eriyor.Bu bayram mezarlık ziyaretine Kaymakam Vekili Eyüp Kaykaç, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İlçe Müftüsü Ramazan Kara ve vatandaşlar katıldı.Kaykaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pazaryeri'nin Türkiye'nin nadide yerlerinden biri olduğunu söyledi. İnsanlara ahireti en güzel hatırlatan unsurlardan birinin kabir ziyaretleri olduğunu belirten Kaykaç, "Böyle güzel bir geleneğin gelecek nesillere bırakılacak kültürel bir aktarım olarak sonsuza gideceğine inanıyorum" dedi.Yalçın da geleneği yaşatarak gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Pazaryeri Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title