Haberler

Toplu Konut İnşaatları Tam Gaz Sürüyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, TOKİ Tarafından Ordu'da İnşa Edilen 742 Konutun İnşaatını Her Fırsatta Takip Ediyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, TOKİ tarafından Ordu'da inşa edilen 742 konutun inşaatını her fırsatta takip ediyor.

Şehir merkezine 7 kilometre uzaklıkta Terzili köyü sınırları içerisinde Ordu şehir merkezini tepeden gören bir arazide inşa edilen 742 konutun karkas inşaatları büyük ölçüde tamamlandı. Teknotez Mühendislik ve Çaba Mühendislik konsorsiyumu tarafından 2006 yılının Kasım ayının ilk haftasında inşaatına başlanan, zemin dahil 7 kat ve 29 bloktan oluşacak Y1 tipi 135 metrekarelik 406 konut ile alt gelir grubuna hitap edecek olan zemin dahil 7 kat ve 11 bloktan oluşacak F tipi 84 metrekarelik 336 konut olmak

üzere toplam 742 konutun duvar örme çalışmaları da aralıksız sürüyor. Konut alanında ilköğretim okulu, sağlık ocağı, cami ve alışveriş merkezi inşaatları da devam ediyor. Konutların yıl sonunda yüzde 90'lar seviyesinde tamamlanacağı bildirildi.

Her fırsatta TOKİ inşaatını denetleyerek çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Ordu İl Başkanı Fatihan Ünal, 742 konutun inşaatının 40 milyon YTL'ye mal olacağını söyledi. Alt gelir grubunu ev sahibi yapmak için hükümet olarak gayretli bir çalışma gösterdiklerini, yapılan konutlarla çirkin şehircilik anlayışını da değiştirdiklerini belirten Ünal, "Fatsa'da 320 konut inşaatı bitti. Ünye'de 448 ve Ordu'da 742 konutun inşaatı sürüyor. Gölköy'de ise 208 konut yapılacak. Perşembe'de konut alanı belirleme

çalışmaları sürüyor. Bu konut alanlarında her türlü sosyal donatılar olacak. Önümüzdeki yıllarda yeni atılımlarımızla Ordu, şehirciliğe çağdaş mimari anlayış katan modern konutlara kavuşacak" dedi.

(MAK-SA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title