Haberler

Toplu Görüşmelerin 6. Turu Başladı

Hükümet ile Memur Sendikaları Arasındaki Toplu Görüşmelerin 6. Turu Başladı.

Hükümet ile memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin 6. turu başladı.

Başbakanlık Merkez Binası'nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, yetkili sendikaların genel başkanları, Kamu İşveren Kurulu üyeleri katılıyor.

Bircan Akyıldız, toplantıya gelişinde yaptığı konuşmada, ülkede yaşanan önemli bir sürecin dün sona erdiğini belirtti.

Akyıldız, toplu görüşmelerin son toplantısını gerçekleştirileceğini hatırlatarak, bu toplantının çok uzun sürebileceğini kaydetti.

Kamu çalışanlarının mali, sosyal, demokratik hakları ile çalışma hayatına ilişkin talepleri konusunda son noktaya gelindiğine işaret eden Akyıldız, şöyle konuştu:

''Son toplantıdan çıktığımızda Sayın Bakan, 2008 de dahil olmak üzere 3 yıllık sürede gerçekleştirilecek çalışmaların 2008'e yansımalarının rakam olarak ifade edilemeyeceğini söylemiştir. Aynı gün Maliye Bakanlığında gerçekleştirilen toplantıda da 2008 ile ilgili bir değerlendirme yapma imkanı bulunamamıştır. Bu konudaki gelişmeleri görüşmek üzere Sayın Bakan'dan randevu talep edilmiş, ancak Cumhurbaşkanı seçimi süreci, bu görüşmeye imkan sağlamamıştır. Sayın Bakan bizi telefonla arayarak, konu hakkındaki endişelerin kendisine intikal ettirildiğini ve bürokratlarla yapılacak toplantının sonucunu bizlerle paylaşacağını ifade etmiştir.''

Akyıldız, bugün mali ve sosyal hakları görüşme imkanı bulabileceklerini düşündüklerini belirterek, ''Çünkü Sayın Bakan bürokratlarla toplantıyı yapmış, fakat bize dönme imkanı bulamamıştır'' dedi.

Masada sadece zam konusunun konuşulabileceğini ifade eden Akyıldız, ''Dileğimiz, kamu çalışanlarının umutlarını kırmadan, samimi yaklaşımla ortaya koyduğumuz taleplerin karşılık bulması ve samimi yaklaşıma siyasetin aynı şekilde cevap vermesidir. Bu amaçla, bu duygularla masaya gidiyoruz ve dileğimiz mutabakat zaptı imzalayarak masadan kalkmaktır'' diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da amaçlarının toplu görüşmelerden bir mutabakat metni ile ayrılmak olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title