Haberler

Kayseri'de Toplama Taş ile Ev Yaptı

Güncelleme:

Kayserili inşaat ustası, topladığı taşları kullanarak ev yaptı.

Tomarza ilçesine bağlı Bel köyünde oturan 60 yaşındaki Bekir Yıldız, AA muhabirine, kardeşleri ile 16 yıl yurt dıında inşaatlarda çalıştığını, son dönemde müteahhitlik yaptığını, 4 yıl önce köyüne döndüğünü söyledi.

Gurbetteyken farklı mekanlardan temin ettiği taşları kullanarak ev yapma hayali kurduğunu, bunun mutluluğunu yaşadığını belirten Yıldız, hayvanlar için taştan suluk yaptığını da belirtti.

Yıldız, "Evimde huzur içinde oturuyorum. Tam istediğim gibi oldu. Diğer canlıları da unutmamak için bahçe duvarına su konulan taşlar yerleştirdim. Sabah taşları doldururum." diye konuştu.

Yıldız'ın eşi Ayşe Yıldız da "Durmadan taş toplayıp, yaşına aldırmadan bu evi yaptı. Kocaman taşları kendi taşıdı." dedi.

Köy muhtarı Bayram Kuş da "Bekir ağabey, tarihi eser gibi ev yaptı. Hem de kimsenin yardımı olmadan tek başına evini inşa etti. Normalde bir insanın kaldıramayacağı taşlarla duvar ördü" ifadelerini kullandı. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Bekir Yıldız Tomarza Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title