Haberler

Topladığı Mavi Kapaklar Kendisine Tekerlekli Sandalye Oldu

SELÇUK KIZILDAĞ - Bedensel engelli ilkokul öğrencisine, okulunda kendisi için gerçekleştirildiğini bilmediği kampanya kapsamında bir yılda toplanan 370 kilogram mavi kapak karşılığında alınan tekerlekli sandalye hediye edildi.

Merkez Tepebaşı ilçesindeki Ahmet Olcay İlkokulunun ikinci sınıfında öğrenim gören bedensel engelli Ali Rıza Öner için idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerce 13 Mayıs 2015'te bir kampanya başlatıldı.

Kampanyanın kendisi için başlatıldığı söylenmeyen doğuştan engelli Ali Rıza Öner ve ailesi dahil tüm okul ile veliler seferber olarak bir yılda yüz binlerce mavi kapak topladı.

Öğrenci mevcudu 320 olan okulun yetkilileri, biriken kapakları Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesine götürdü. Dernek yetkilileri, 370 kilogram gelen kapakların karşılığında temin ettikleri tekerlekli sandalyeyi yetkililere verdi.

Öner, tekerlekli sandalyenin sınıf öğretmeni Canan Cenan tarafından kendisine teslim edilmesiyle büyük sevinç yaşadı.

"İnandık ve başardık"

Okulun Müdür Yardımcısı Özcan Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ali Rıza'nın daha önce ailesi tarafından okula bebek arabasıyla getirildiğini ifade etti.

Hem başaramama endişesi hem de sürpriz olması için Ali Rıza'ya kampanyayı onun için düzenlediklerini söylemediklerini belirten Yalçın, şöyle konuştu:

"320 kişilik okuldan 350 kilogram mavi kapak bekliyorsunuz. Bu da kişi başına bir kilogramdan fazla kapak anlamına geliyor. Duyarlı olmak, inanmak ve azimli olmak lazım. Velilerimiz ve öğrencilerimiz gerçekten inanmış. Senesini doldurduğumuzda 370 kilogram mavi kapak toplayarak tekerlekli sandalyemizi aldık ve Ali Rıza'ya hediye ettik. İnandık ve başardık. 370 kilogram toplayan okul, 3 bin 700 kilogram da toplar diye düşünüyorum, çünkü inanıyorum. Şimdi hedefimiz 3 bin 700 kilogram mavi kapak. Ancak o zaman Ali Rıza'ya akülü bir engelli aracı alabileceğiz."

Ali Rıza Öner de kapak toplamaları halinde çocukları mutlu edeceklerinin söylendiğini dile getirdi.

Kendisinin de annesiyle kapak topladığını anlatan Öner, "Bana bu hediyeyi alan arkadaşlarıma, annelerine, öğretmenlerime, müdürüme çok teşekkür ediyorum." dedi.

Anne Neziha Öner ise başta okul müdürü Bayram Değirmen olmak üzere kampanyaya emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çocuğunun doğuştan engelli olduğunu aktaran Öner, "Ali Rıza iki kez ameliyat oldu. Tekrar olması gerekiyor fakat böbreklerinden biri diğerinden küçük. Bu yüzden de ameliyat olamıyor. Okula başladığında arkadaşları tarafından dışlanır korkusunu yaşıyordum fakat hem öğretmenleri hem de arkadaşları oğluma sahip çıktı. Allah hepsinden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Rıza Öner Eskişehir Tepebaşı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title