Haberler

Topkaynak Mahallesinin Su Çilesi Bitmiyor

Erzurum’un Oltu İlçesine bağlı Topkaynak Mahallesi’nin su çilesi yıllardır bitmek tükenmek bilmiyor.

Erzurum'un Oltu İlçesine bağlı Topkaynak Mahallesi'nin su çilesi yıllardır bitmek tükenmek bilmiyor.

Oltu ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan 13 hane ve yaklaşık 60 kişinin yaşadığı Topkaynak mahalle sakinleri yıllarıdır çalmadık kapı bırakmamalarına rağmen sorunlarına çözüm bulamadıklarını belirtiyorlar.

Mahallede tek çeşme bulunduğunun çeşmenin suyunun de çok az aktığını dile getiren köylüler, "Çeşmenin deposu ise çok kirli. Sağlıklı su içemiyoruz" dediler.

Topkaynak Mahalle Muhtarı Sebahattin Zengin 6 dönemdir muhtarlık yaptığını belirterek, mahallelerinde su şebekesi olmadığını söyledi. Köyde 1960'lı yıllarda yapılan bir çeşme olduğunu anlatan Zengin, "Kime derdimizi söylediysek bir çözüm bulamadık benim köyüm Oltuya 4 kilometre uzaklıkta 13 hane 60 nüfus oturuyor. Bu çağda susuz köy olur mu? Bütün köylerin her yerinde suları var ama bizim ne insanların içeceği suyumuz var nede hayvanların içeceği bir su var. Yetkililerden yardım istiyoruz" dedi.

Topkanak Mahallesinde ikamet eden hayvancılık yapan Erdinç Ay ise açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanımız televizyonlarda her gün söylüyorlar köylere dönün hibeler destekler verelim. Biz köye döndük hibe desteği de almadık ve köyümüze dönüş yaptık hayvancılığa başladık. Fakat köyümüzde su olmadığı için her yıl hayvanlarımız telef oluyor. Defalarca yetkililere sorunumuzu dile getirdik fakat kimse bir çözüm bulamadı. Şuan çok mağduruz. Yetkililerden yardım istiyoruz su istiyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerinden Vedat Ay ise köylerinin yıllardır su sorunu olduğunu sorunlarına bir türlü çözüm bulamadıklarını söyledi.

Mahalle sakinleri araçlarla diğer mahallelerden su getirerek kullandıklarını söylediler. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Çeşme Oltu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title