Haberler

Topkapı Sarayı'nda "Baklava Alayı" Etkinliği

Güncelleme:

Ramazan Bayramı kutlamaları kapsamında "Geleneksel Muayede Töreni" ve "Baklava Alayı" etkinliği düzenlendi.

Topkapı Sarayı Müzesi'nde, Ramazan Bayramı kutlamaları kapsamında "Geleneksel Muayede (Bayramlaşma) Töreni" ve "Baklava Alayı" etkinliği düzenlendi.

Topkapı Sarayı Müzesi Babüssaade önündeki etkinlik, saray korumasında görevli atlı birliğin alana gelmesiyle başladı.

Müzedeki görevliler, vatandaşlar ve turistlerin de katıldığı etkinlikte, Osmanlı padişahlarının Yeniçeri Ocağı'na ikram geleneği canlandırıldı.

Etkinlikte günün anlamına binaen bakır sinilerde hazırlanan cevizli baklava ve saray şerbeti ikram edildi.

Vatandaşlar ve turistler ikramın ardından, atlı birlik ve Babüssaade'nin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türk mutfağının seçkin lezzetlerinden olan baklava, 17. yüzyılın sonlarına doğru Saray Şenlikleri'nden birini teşkil eden "Baklava Alayı" geleneğinde de ikram edilirdi.

"Sarayın yeme içme kültürü zengindi"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, etkinlikteki konuşmasında, geçmiş döneme ait bir geleneğin bugüne aktarıldığını belirterek, sarayın yeme içme kültürünün zengin olduğunu söyledi.

Saray şenliklerinde günün anlam ve önemiyle ilgili çeşitli etkinlikler ve kutlamalar yapıldığını anlatan Dursun, "Ramazan Bayramı nedeniyle Yeniçerilere ve divan avlusuna gelen halka baklava ikram ediliyordu" dedi.

"Baklava Alayı" etkinliğinin o dönemdeki haline uygun bir görüntü sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Dursun, ziyaretçilere baklava ve saray şerbeti ikram ettiklerini belirtti.

Tarihe ve Topkapı Sarayı medeniyetinin izlerine meraklı olanların özellikle bugünü bilerek, Babüssaade'deki etkinliğe geldiğini söyleyen Dursun, sarayın mümkün olduğu kadar tarihi geri planını, kurumsal özelliklerini yansıtmak istediklerini dile getirdi.

Dursun, bu yıl üçüncüsü yapılan etkinliğin içeriğinin daha da zenginleştirilerek devam ettirileceğini kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ramazan Bayramı Haluk Dursun Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title