Haberler

Tophane Yamaçları Sosyal Tesisle Canlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tophane yamaçlarına bir tesis daha kazandırdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tophane yamaçlarına bir tesis daha kazandırdı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Tophane Yamaç Kafe ve Teras Bahçeleri'nin açılışını yaptı. Başkan Altepe, Bursa'nın tarihi değerlerine dikkati çekerek, "İlmin ve kültürün beşiği Bursa, her alanda öncü olmaya devam ediyor. Sosyal ve kültürel yaşamıyla da örnek olan Bursa'da 'Tophane Yamaçları' olarak bilinen bölgemizin daha da hareketlenmesi için, sosyal tesisler zincirine yeni bir halka daha ekledik" dedi.

Bursa'da kültürel mirasın korunması ve yaşatılması amacıyla sürekli çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Altepe, tarihi yapıların korunduğunu, restorasyonlarla da geleceğe taşındığını sözlerine ekledi. Bursa'nın değerleriyle yaşam kalitesi yüksek bir kent olduğunu belirten Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BURFAŞ tarafından işletilen sosyal tesislere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini anlattı.

Sosyal tesisleri Bursa'nın ilçelerine ulaştırdıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'nın en güzel noktalarına kazandırdığımız tesislerle, kentin sosyal yaşamını daha da hareketlendiriyoruz. Sosyal tesisler, bulundukları yerlere büyük hareket kazandırdılar" dedi.

Başkan Altepe, tarihi ve kültürel güzelliklerin değerlendirilmesinin önemini vurgulayarak, "Vatandaşlarımız 'Tophane Yamaç Kafe ve Teras Bahçeleri'ne gelerek yeşillikler içerisinde Bursa manzarasını seyredecek, çayını kahvesini keyifle içebilecek. Bu bölge şehrin en güzel bölgelerinden biri olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde, Hisar bölgesinde kalıyor. Bursalılar, güvenli bir şekilde bu mekandan faydalanarak kentin keyfini çıkarabilecek" diye konuştu.

Altepe, BURFAŞ tarafından 24'ü restoranlı, diğerleri kafeterya şeklinde olmak üzere yaklaşık 54 civarında sosyal tesisin şehre hizmet verdiğini belirtti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Tophane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title