Haberler

Topçu: "Türk Devletinin Diz Çökmesi İsteniyor"

Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Yalçın Topçu, Suruç ilçesindeki canlı bomba saldırısına ilişkin şöyle dedi: "Bu menfur saldırı Türk devletine vatanın, milletin bölünmez bütünlüğüne yöneliktir.

Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Yalçın Topçu, Suruç ilçesindeki canlı bomba saldırısına ilişkin şöyle dedi: "Bu menfur saldırı Türk devletine vatanın, milletin bölünmez bütünlüğüne yöneliktir. Bu saldırıda devletin önleyici istihbarat hususunda eksik olduğu anlaşılmıştır" dedi.

Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Yalçın Topçu, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Suruç'taki terör olayını yaptıranları kınayan Topçu, "Bu menfur saldırı Türk devletine vatanın-milletin bölünmez bütünlüğüne yöneliktir. Devletin önleyici istihbarat hususunda eksik olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle insana dayalı istihbaratını ve elektronik istihbaratını gözden geçirmelidir."

Topçu, Suruç provokasyonunun yedi düvelin desteklediği Lawrence'in gayrimeşru çocuğu DEAŞ'a yaptırıldığını belirterek "Asıl hedefi sınırımızda kurdurulan PKK-HDP/PYD-YPG koridor devletini hızlandırmak ve meşrulaştırmaktır" diye konuştu.

ASIL MESELE SEVR

Suruç provokasyonunun bölücülerin 'kalkışma provası' için gerekçe oluşturduğunu anlatan Topçu, şunları söyledi: "Milletimiz sağduyulu ve itidalli olmalı, devlete güvenmelidir. Devletimiz şükür ki çok güçlüdür. 'Suruç' provokasyonu yedi düvelin desteklediği Lawrence'in gayrimeşru çocuğu DEAŞ'a yaptırıldı. Asıl hedefi sınırımızda kurdurulan PKK-HDP/PYD-YPG koridor devletini hızlandırmak ve meşrulaştırmaktır. Hedefleri sınırda kuracakları PKK koridor devleti ile devletimizi, vatanımızı, milletimizi bölme ve çökertme emellerini hızlandırıp, Türkiye'yi iç ve dış savaşa sokmaktır."

Osmanlı devletinden bu yana yedi düvelin açık ve örtülü nizami ve gayrinizami savaşı ile karşı karşıya olduğumuzu anlatan Topçu, sözlerine şöyle devam etti: " Türkiye'nin 40 yıldır küresel güçlerin beslediği illegal bölücü örgütlerin gayrinizami savaşı ile enerjisini tüketip diz çökmesi isteniyor. AB, ABD, Siyonizm ve İngiltere'nin medeniyet coğrafyamızda yapacağı yeni bir dizayn sırasında en büyük tehlikeyi İslam ümmetinin geçmişte mihmandarı olan Türkiye oluşturuyor. Devlet yapısı, güçlü, deneyimli ve imanlı bir toplum olan Türkiye'yi tehlikeli görüyor. Medeniyet coğrafyamızda yapılanlar Türkiye ile ilgilidir. Asıl meseleleri Sevr'i uygulamaktır."

Haçlı ve siyonist ittifakının Türk milletine ve devletine tarihi husumeti olduğunu anlatan Topçu, sözlerini şöyle sürdürüldü: "Küresel çıkarlarının üstünde Türkiye tek engeldir. Onlar Roma'yı, Malazgirt'i, Kudüs'ü, İstanbul ve Çanakkale'yi unutmadı. Hala Atilla, Alparslan, Selahaddin, Fatih, Mustafa Kemal korkuları ve kinleri vardır. Terörle mücadelenin birinci meselemiz olması elzemdir. İvedilikle terör-terörist ve bölücülükle mücadelenin üslubu, yöntemi, kanunu ve hukuku yeniden 'güvenlik, özgürlük, refah' esaslarında belirlenip uluslararası desteği için etkin mütekabiliyet esaslı bir diplomasi başlatılmalıdır. Güvenlik birimlerimiz mutlaka gayrinizami savaş şartlarına göre konumlanmalıdır." - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Yalçın Topçu Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title