Haberler

Topçu; "Karahallı Makus Talihini Yenecek"

Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu göreve geldiği andan bu yana yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını anlattı. Karahallı'nın makus talihini değiştirmek istediklerini söyleyen Topçu bu doğrultuda var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı.

Seçim döneminde vatandaşa söz verdikleri hizmetlerin hemen hemen hepsini gerçekleştirdiklerine değinen Topçu; " Söz verdiklerimizin hemen hemen yüzde doksanını yerine getirdik. Örneğin dere ıslah çalışması şu anda yapılmak üzere. 4 milyon 750 bin TL'ye ihale oldu. Üst yapısı bize ait toplam 6 milyon liraya mal olacak. Çöp transfer istasyonunu şu anda bitirmek üzereyiz, yüzde 90'nı bitti. Bu çöp transfer istasyonunu da zannedersem Ege Bölgesi'nde ilçe bazında ilk biz gerçekleştiriyoruz, başka bir yerde duymadık. Biz yapıyoruz ilk defa biz bitireceğiz. Çöpler her gün toplanıp akşam Uşak'a ayrıştırma istasyonuna gidecek. Dolayısıyla vahşi depolama bitmiş oluyor çevre temizliği olarak. Uşak çevre birliğine üyeyiz. O çevri birliğinin yaptığı tesise bütün ilçeler bağlıyız. Şimdi bizimki başlıyor. Ovademirler'deki tesise biz çöp götürmeye başlıyoruz, önümüzdeki ay başlamış olacağız." dedi

"142 Bin metrekare taş döşedik"

Karahallı'da alta yapıda olduğu gibi üst yapı çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirten Topçu konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi; "Sıra kilitli taş döşemesi çalışmalarımız oldu. 142 bin metrekare döşedik. Şu anda Karbasan Mahallemizde döşeme çalışmalarımız devam ediyor. Parkları yaptık. İçme suyu projemiz vardı söz verdiğimiz onun yerini aldık, üç tane kuyu açtık saniyede 55 litre civarında su gelecek, onun fizibilite çalışmasını iller bankasına verdik. İller bankası şu anda oranın proje çalışmasını yürütüyor, ondan sonra ihale edecek. Fetullahcıların yurdu bize geçti. Buradaki yüksekokulda 540 öğrenci var. Yurdun kapasitesi 94 öğrenci. Erkek yurdu vardı birde Akyazı yurdu olarak geçiyordu, o da Türkiye Vakıflar Birliğine devir olmuştu, ona da talip olduk, yakında onunda kararı gelecek, onu da işletmeye alacağız.80 kişilik bir yurt. İstimlaklarımız devam ediyor zaten, meydan projesi burada çarşının orta yeri komple kalkıp belediye binası ile park yapılacak oraya, tekrar garajın istimlakı devam ediyor. Pazar yeri, kapalı spor salonunun olduğu bahçe istimlakı bunlar şu anda devam ediyor. Rutin olan normal çalışmalarımız devam ediyor."

"Araç parkurunu komple yeniledik"

Topçu göreve geldiğinde belediye araçlarının çok eski olduğunu ve araç parkurunu komple yenilediklerini söyledi. Topçu; " 14 tane araç hurdaya verdik. Araçları hurdaya verdikten sonra yeni araçlarımız geldi. Bir kısmını kendimiz aldık, bir kısmını Çevre Bakanlığı verdi, çeşitli bakanlıklardan aldık. Çöp konteynırlarını tamamladık. O da Çevre Bakanlığından geldi. Özel İdare ile beraber yapacağımız yeni projeler var. Santral deresinde, köprü, yol.." şeklinde konuştu.

Topçu belediye olarak gerçekleştirdikleri ve hali hazırda çalıştıkları projeler hakkında şu bilgileri verdi; "Cılandıras'ta kaymakamlıkla beraber yaptığımız yarısı Zafer Kalkınma Ajansı'nın yarısı bizim yüzde 50 yüzde 50 ortağız. Önümüzdeki 11. ayda oranın devrini istedik, orası bize devir olursa güzel bir otel, lokanta, alışveriş merkezleri, şu an oranın karkası yapılmış durumda ince işçiliği yapılacak. Cılandıras'ta yenileme çalışmaları devam ediyor.

Organize Sanayi'nin alt yapısını bitirdik. 2,8 milyon liraya mal oldu. İndirici istasyonun trafo merkezinin ihalesi yapıldı, inşaatı devam ediyor. Tekrar orada trafo inşaatı devam ediyor, onun ihalesi yapıldı. Bu şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Çöpleri artık her gün alıyoruz. Su kesintisi diye bir şey yok. Bu şekilde görevimize devam ediyoruz.

Şu anda süren, bakanlıklarda yasal olarak devam eden bu Şaştepe denen bir yerde TOKİ evleri, bunların 106 tanesini teslim ettik. Talep çok fazla olunca yeniden orada bir proje geliştirdik. Orada 72 bin metrekare bir mera var. Buranın mera vasfını kaldırmak için uğraşıyoruz. Bizim talebimiz oraya 400-450 konut yapılması. 520 civarında talep var, bunu yapmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra seçim zamanı kapalı pazar yeri için söz vermiştik, tapusu bizim olmadığından, tapularını alıyoruz, mahkemede sürecinde devam ediyor, tapular mahkeme kararıyla alınıyor. Orada üç parsel kaldı, onu da bitirdiğimiz zaman projesini yapıp kapalı pazar yerimiz yapacağız. Biz söz verdiklerimizi yapıyoruz ancak bazılarında elimizde olamayan nedenlerden dolayı gecikmeler yaşıyoruz.

Bu son dönem Şahin beyin il meclisinde olması bizim belediyeyi kazanmamız Karahallı'ya hizmet gelmesi noktasında bir hareket getirdi. İl Genel Meclisi'nde de varlığımızı hissettirdik. Gerek Ankara'da gerek Uşak'ta. Tabi ki bu projeleri götürüyorsun. Burada onaylatıyorsun, daha önce ne gidilmiş ne gelinmiş ne bir proje gitmiş. Karahallı'nın zaten eskiden beri Uşak ile pek sıcak ilişkileri yoktur. Bizim dönemimizde bu Karahallı'nın bu makus talihi değişti diye düşünüyorum,tabi bunu dışarıdakiler, vatandaşlarımız takdir edecek." - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karahallı Uşak Ege Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title