Haberler

Topçu'dan, CHP Milletvekili Oran'a Yanıt

CHP Milletvekili Umut Oran, TBMM'de verdiği soru önergesinde, kurumu zarara uğrattıkları gerekçesiyle 305 kişiyi işten atan THY'nin, üst yönetim kadrosu için özel sigorta yaptırıp yaptırmadığını ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun kazancını sormuştu. THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, Umut Oran'a verdiği yanıtta, "Sen ilk önce Bolu'daki tekstil fabrikanda kaç elamana asgari ücret veriyorsun? Eğer benim verdiğim ücretin, üçte birini veriyorsan susacağım ve özür dileceğim" dedi.

THY'nin İstanbul-Hurgada hat açılışının ardından gazetecilere önemli açıklamalarda bulunan Hamdi Topçu, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın, kendisi ve THY hakkında meclise soru önergesi vermesine güldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"THY'de 305 kişinin iş akdine son verilmesine yönelik yapılan eylem konusunda maalesef muhalefet partisinin bir üyesi, mesnetsiz bir sürü iddiaları bize yakıştırarak soru önergesi olarak hükümete sormakta. Gerçekten araştırılmadan bakılmadan, sorulmadan yapılan eylemler olarak bunları değerlendiriyorum ve bunlara gülüyorum. Bana hangi arabaya bindiğimi ve masraflarını soruyor. Türk Hava Yolları, 11 milyar dolar cirosu yapan bir şirket. Ben Audi A6'ya biniyorum, neye bineceğim. Uluslararası bir sürü misafirim geliyor. Bizim ücretlerimizin konusunda haksızlık yaptığımızı söylüyor. Ben Umut oran'a sizin vasıtanızla bir soru soruyorum. Özel şirketinde çalıştırdığın elemana kaç lira ücret veriyorsun? Eğer benim verdiğim ücretin üçte birini veriyorsa ben susacağım ve özür dileyeceğim. Bolu'da şirketinde çalıştırdığı elemanlara kaç lira veriyor?"

ÇAMUR ATMAYA CESARET EDEMEYEN ADAMLAR ARABALARA TAKILIR

CHP Milletvekili Umut Oran'ın 'Havacılık iş koluna getirilen grev yasağıyla ilgili olarak 'THY için çıktı' dediğini belirten Topçu, şöyle konuştu:

"Bolu'daki tekstil fabrikasına sendikayı sokmamakla övünen bu adam, THY için çıktığını iddia ettiği grev yasağını, bizim hatamız olduğumuzu iddia etmesi çok çelişkili. Böyle bir milli havayolunda, borsaya açık bir şirkette, borsa durumunu etkileyecek mesnetsiz iddialar bir muhalefet partisi milletvekiline yakışmaz. Eğer bu iddialarında gerçekten ciddiyse, inanıyorsa suç duyurusunda bulunsun. Ama bizim üzerimizden hükümeti sıkıştırmaya çalışıyorsa ben ona şunu söyleyeyim. Politik olma. Bize çamur atmaya dahi cesaret edemeyen adamlar böyle makam arabalarına takılır ve kendisini topluma güldürür."

TOPÇU "EVET, İRAN'A GİTTİM"

Topçu şöyle devam etti:

"İki gün önce bir soru önergesi daha veriyor bu beyefendi. İran'da para batırmışız. Bu batan paranın peşinde Hamdi Topçu gizlice İran'a gitmiş. Evet İran'a gittim. İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan randevu aldım ve İran'a gittim. Merkez Bankasıyla görüştüm bu görüşmeler neticesinde THY'nin 50 milyon Euro'ya yakın parası transfer oldu. Bu paranın merkez bankasına transferinde bir zorluk vardı. Biz zorluğun bir kısmını aştık ama bazı zorluklar devam ediyor. Zorluk sadece İran'da değil, birçok ülkede transfer zorluğu var. Ticaret yapıyoruz 11 milyar dolar ciro yapıyoruz. Şu ülkede şu kadar para kalması batak olarak algılanıyorsa, biz iç uçuşu kaldıralım. 'Gizlice' diyor. Vize alıp uçakla gittim. Bunun gizlisi var mı? Bileti İran'da satıyorsunuz paralar bankaya yatıyor. Bu paranın merkez bankası üzerinden transferi için bir süreç gerekiyor bunları aşmak için ricada bulunuyoruz ve bu ricamız kabul ediliyor."

BELGEYİ OKUMADAN SERVİS EDİYOR

Umut Oran'ın THY'nin Irak'ta para batırdığı iddialarıyla ilgili olarak da Topçu, "Utanmadan sıkılmadan Irak'ta para batırdığımızı iddia ediyor. Irak'ta bizden önceki yönetimde 1990 yılında bir miktar para Irak savaşında kalmış. '1990 yılında THY Irak'ta para batırdı' diye soru önergesi veren bir kişi ya aklı tam basmıyor ya da önüne konulan her belgeyi okumadan servis ediyor. Böyle bir ahmaklık olmaz. 1990 yılındaki batan paradan beni sorumlu tutuyor. Ben 2003 yılında geldim. Bizim dönemimizde de para kaybı olabilir, bu ticarettir. Ticaretin her döneminde risk payı vardır." dedi.

9 MİLYON DOLAR SURİYE'DE BLOKE EDİLDİ

Suriye olayında herkesin THY'yi eleştirdiğini söyleyen Topçu şunları söyledi:

"Suriye olayında 9 milyon dolar paramız kaldı. Ama bu para kalması, 'yok oldu' anlamına gelmiyor. Bu paramız orada banka tarafından bloke edildi. İki ülkenin karşılıklı bloke kararını açıklamasından dolayı bloke edildi. Bu rakam 18 milyon dolardı. Biz o dönemde Şam büyükelçiğiliğimizin gayreti THY'nin gayretiyle bunu 9 milyon dolara indirdik. Suriye Hava Yolları'nın da parası burada bloke edildi. Onlar da bu parayı tahsil etmek istiyor. Türkiye'ye katkısı olan bir şirkete ulu orta şuraya para batırdınız lafları ana muhalefet partisinin bir mensubuna yakışmaz. Ben ana muhalefet partisinin birçok mensubuyla bu konuları görüşüyorum. Ben bunun CHP'nin görüşü olduğunu düşünmüyorum. Bu arkadaşın amacı, partideki çalışma performansını göstermek için abuk sabuk böyle önüne gelen evrakları servis etmesinden başka bir şey değil." - İstanbul / Bakırköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Hamdi Topçu Umut Oran İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title