Haberler

Topçu: "Avm'ler Karşısında Esnaf Korumasız Bırakıldı"

MHP Milletvekili Adayı Tevfik Topçu, Perakende Kanunu ile küçük ve orta ölçekli esnafın mağdur edildiğini söyledi.

Bursa Ticaret Borsası, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından 'Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun' hakkında bilgilendirme toplantısına katılan MHP Bursa Milletvekili Adayı Tevfik Topçu, çıkarılan 6185 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un milyonlarca küçük ve orta ölçekli işletmeyi hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Söz konusu yasanın sektörün beklentilerini karşılamaktan uzak ve büyük sermaye gruplarını kollamaya yönelik olduğunu vurgulayan Topçu, "AVM'lerin hafta sonu kapanması ve çalışma saatleri valiliklerin inisiyatifine bırakılarak, küçük ve orta ölçekli esnaf, tüccar siyasetin insafına terk edilmiştir" dedi.

Büyükşehir belediyelerinin oluru ile il merkezlerinde açılacak AVM'lerin, ciddi zorluklarla var olma mücadelesi veren küçük esnafı tamamen bitme noktasına getireceğine işaret eden Topçu, "MHP olarak toplumun direği, sosyal barışın teminatı olan küçük ve orta ölçekli esnafımızın yok edecek bu yasayı ret ediyoruz. Başta esnafımız olmak üzere, milletimizin tüm kesimlerinden ayaklarındaki bu prangalardan kurtarmak için MHP çatısı altında toplanmaya ve milliyetçi kadrolara destek vermeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Tevfik Topçu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title