Haberler

Topbaş, Üsküdar-Sancaktepe Metro İnşaatında İncelemelerde Bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul'da 776 kilometre metro hattı hedefi koyduk ama 800 kilometreyi geçeceğiz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, " İstanbul'da 776 kilometre metro hattı hedefi koyduk ama 800 kilometreyi geçeceğiz. Gün gelecek özel araç kullanmak nostalji olacak" dedi.

Topbaş, inşaatı devam eden Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy- Sancaktepe metrosunda incelemelerde bulundu. Metro inşaatında gelinen durum hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Topbaş, çalışmaların yüzde 80'inin tamamlandığını ve ilk ray kaynağının önümüzdeki hafta yapılacağını söyledi.

Bunun, makinistsiz kendi kendine çalışan bir metro olduğunu ifade eden Topbaş, "Dünyada bu teknolojiyi kullanan ilk ülkelerden biriyiz" dedi.

Üsküdar-Sancaktepe metrosunun Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar uzatılacağını kaydeden Topbaş, "Marmaray ile şehrin diğer ucundan bir kişi havalimanına kadar metro hattıyla ulaşabilecek. Bu hat Bostancı ve Dudullu'ya uzayacak. Buralarla ilgili ihaleyi gelecek hafta yapacağız" diye konuştu.

Topbaş, İstanbul'un her noktasından vatandaşların yarım saatte metroya ulaşmasını hedeflediklerini dile getirerek, "Silivri'ye, Arnavutköy'e kadar metro götürmeyi planlıyoruz. İstanbul'da 776 kilometre metro hattı hedefi koyduk ama 800 kilometreyi geçeceğiz. Gün gelecek özel araç kullanmak nostalji olacak" dedi.

Bir işçinin dün metro çalışmalarında hayatını kaybettiğini söyleyen Topbaş, "Bir işçi arkadaşımız metro şantiyesinde görev şehidi olmuş. Ailesine sabırlar diliyorum.  Bu arkadaşımızın isminin yaşatılması için her türlü çalışmayı yapacağız" ifadelerini kullandı.

İşaret diliyle görüntülü bilgi edinme servisi

Topbaş, metro inşaatındaki incelemelerinin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen "İBB Cep Trafik" uygulamasının yeni versiyonunun tanıtım toplantısına katıldı.

Büyük kentlerin ulaşım sorununa işaret eden Topbaş, vatandaşların zamanı çok daha iyi kullanabilmeleri için verdikleri hizmetlerden birinin "İBB Cep Trafik" uygulaması olduğunu aktardı.

Yeni uygulamayla vatandaşlar artık cep telefonlarından kent trafiğini etkileyen kaza bilgilerine ulaşabilecek, hava durumu ve alternatif güzergah bilgilerini görebilecek. Ayrıca vatandaşlar alternatif güzergahları seçerek seyahat planlayabilecek, trafik kameralarından canlı görüntülere ulaşabilecek, otopark doluluk oranları bilgilerine erişebilecek.

İşitme engelliler için işaret diliyle görüntülü bilgi edinme servisi de eklenen uygulamada vatandaşlar artık gördükleri kaza ve yoğunluk bilgilerini sisteme girebilecek, trafik yoğunluk haritasını sosyal medyada paylaşabilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Topbaş Sancaktepe İstanbul Üsküdar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title