Haberler

Topbaş'tan Servisçilere "Plaka" Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, servisçilere plaka konusunun ciddi çalışma gerektirdiğini belirterek, "Bu çalışmayla binlerce hak sahibi olacak servisçimiz var. Üst düzey bürokratlarımız ilgili oda ve derneklerle görüşüyor. Doğru bir sistem kurmalıyız ki yarın bu şehre, gelecek kuşaklara problem olmasın" dedi.

Topbaş, Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasında gerçekleşen törende çalışanlarla bayramlaştı.

Burada konuşan Topbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın servisçilere verdiği plaka müjdesini hayata geçirmek için ilgili oda ve derneklerle çalıştıklarını söyledi.

Verdikleri sözü tutacaklarını vurgulayan Topbaş, "Ama sistemi doğru kurdurursak hepimizi mutlu edecek bir sonuca doğru gider. Gelecekte de niye böyle oldu denilmesinin önünü kesmiş oluruz. Servisçi kardeşlerimiz endişe etmesin" diye konuştu.

Servisçilerin plakayı beklediğini bildiklerini ifade eden Topbaş, devlet özelliği gösteren İstanbul'un başka şehirlere benzemediğini ve plaka için şehre uygun bir sistem kurmak zorunda olduklarını söyledi.

Topbaş, "Servisçilere plaka konusu hemen bir yazıyla oldubittiye getirilemez. Çok ciddi bir çalışma gerekiyor. Bu çalışmayla binlerce hak sahibi olacak servisçimiz var. Üst düzey bürokratlarımız ilgili oda ve derneklerle görüşüyor. Görüşmeler devam ediyor. Doğru bir sistem kurmalıyız ki yarın bu şehre, gelecek kuşaklara problem olmasın. Bu hassasiyeti içimizde taşıyoruz" bilgisini verdi.

Her çalışmada özellikle taksici, minibüsçü ve halk otobüsçü esnafını mağdur etmemeye özen gösterdiklerini dile getiren Topbaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bizden sonra ne olursa olsun demiyoruz. Kimsenin hayat nizamını, hayata tutunma ağlarını kopartmak istemiyoruz. 'Esnafımıza daha neler katabiliriz, daha iyi nasıl çalışabilirler, daha nasıl mutlu olabilirler', hep buna bakıyoruz. Bir yerde park yaparken, yol geçirirken veya dönüşüm çalışması yaparken de tüm hassasiyetimiz, aman kimse mağdur olmasın, kimse ezilmesin, üzülmesin. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak hizmetlerimize bu hassasiyetle devam ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kadir Topbaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title