Haberler

"Su Problemimiz Yok Ama Tüketimine Dikkat Etmek Gerekiyor"

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un su problemi olmadığını belirterek, "Su problemimiz yok ama tüketimine dikkat etmek gerekiyor" dedi.

Memleketi Artvin'in Yusufeli ilçesine gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbul'un su problemi var mı sorusu üzerine şunları söyledi:

"Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehrinin kenarında Türkiye'nin en büyük debisi olan su hacmi olan bir yerin kenarı burada su problemi yok ama dünyada su problemi var ve giderek artmakta. Büyük şehirler sağlıklı suya erişimde zorlanmakta sıkıntıya düşmekte insanlar. Türkiye'de zannedildiği kadar su zengini bir ülke değil siz burada Çoruh kenarında olsanız bile bu bakıma sular kontrol altına alınmaya çalışılıyor çalışılan bir takım stratejik olarak bir takım hazırlıklar var fazla detaya girmek istemiyorum İstanbul'da geçenlerde bahsettim. İstanbul ciddi susuzluklar yaşadı su istasyonları koydu benzinciler gibi pompalardan su aldırıyordu. Hatta şu söylendi İstanbul'un su problemi çözülemez ki Doğu Roma Bizans Osmanlı çözemedi dendi ama bir kader olmadığı ortaya çıktı. Sayın başbakanımızla birlikte İstanbulun su problemi bitti bugün 15 milyona dayanmış bir İstanbul'da günde 3 milyon metreküpe yakın su kullanan bir şehir geçen yağışlar bize 15-25 gün su ilavesi yaptı. Bir problem yok ama biz hep şunu söylüyoruz bunu söyleyince bazı kesimler yanlış da anlıyor diyoruz ki bütün doğal kaynakları tüketirken dikkatli tüketin elektrik dışa bağımlıyız elektriği de akaryakıtı da dışa bağımlıyız. Tüketirken çok paramız olsa bile milli servet diyerek dikkatli tüketin. Doğal gazı dikkatli tüketin suyu tüketirken de dikkatli tüketin. Burada ne kadar su bol olsa bile Yusufeli'nde elektrik harcayarak pompalarla geçtiği için içme suyu haline gelirken bir maliyet getiriyor. Dolayısıyla çevreyle ilgili de hassasiyeti olan insanların su tüketiminde dikkat etmesi lazım. Doğal kaynaklara karşı bir saygı gerekiyor çevre kirleniyor sıkıntılar var. Gördük İstanbul'u dinlediniz takip ettiniz hortumlar çıktı çıldır gölünde hortum çıktı orada bir yapılanma yok nasıl olur demek ki atmosfer bozuluyor ekoloji değişiyor. Bilirsiniz burada geçmişte bahsederler köylerin bazı yerlerinde ta yukarlarda dağ yamaçlarında üzüm kütüklerinden bahsederler ve şimdi yok derler mevsim değişiyor derler. Böyle bir süreçte ekolojisinin dünyada hızla değiştiği meteorolojik değişimlerin tahmin edilemeyecek bir boyuta geldiğini bir dünyada insanların çevre konusunda hassasiyetleri gerekiyor su problemimiz yok ama tüketimine dikkat etmek gerekiyor." - ARTVİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş İstanbul Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title