Haberler

Topbaş: Siyasi Mülahazalarla Hizmet Etme Lüksümüz Yok

İstanbul büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan ayında düzenlenen ilk oturumunda, önümüzdeki dönem meclise başkanlık edecek Meclis 1. Başkan Vekili, Meclis 2. Başkan Vekili, Meclis komisyon üyeleri ile Encümen üyelerinin seçimi yenilendi.

İstanbul büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan ayında düzenlenen ilk oturumunda, önümüzdeki dönem meclise başkanlık edecek Meclis 1. Başkan Vekili, Meclis 2. Başkan Vekili, Meclis komisyon üyeleri ile Encümen üyelerinin seçimi yenilendi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın başkanlık ettiği oturum, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

TOPBAŞ: SİYASİ MÜLAHAZALARLA HİZMET ETME LÜKSÜMÜZ YOK

Meclisi yöneten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, siyasi kimliklerinden öte, yerel yönetimde hizmet ederken birlikte, müşterek adım atmayı arzu ettiklerini vurguladı.

Kentin her köşesinin kalkınması gerektiğini belirten Topbaş, "Siyasi mülahazalarla hizmet etme lüksümüz yok. Şehrin dengelerini ve balansını bozmaya hakkımız yok. Bu nedenle siyasi değerlendirme yapmadan, hep birlikte hizmet etmek zorundayız diye konuştu.

"SİYASETİN GERGİN ORTAMINI GERİDE BIRAKALIM"

Huzurlu bir meclis ortamı ile Türkiye'ye model olmak istediklerini dile getiren Topbaş, "Siyasetin gergin ortamını geride bırakacak, hatta model olabilecek bir uygulama ortaya koyabilmeyi umuyorum dedi.

MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ DEĞİŞMEDİ

Kadir Topbaş'ın konuşmasından sonra yapılan seçimde, Meclis 1. Başkan Vekilliği'ne 163 oyla Ak Parti'li Ahmet Selamet yeniden seçildi. Meclis 2. Başkan Vekilliği'ne de yine 163 oyla Göksel Gümüşdağ yeniden seçildi.

Divan Katipliği'ne Ak Parti'nin aday gösterdiği 10 kişi seçildi. Mecliste Encümen üyeleri ile İhtisas Komisyonları da belirlendi.

CHP'DEN "GÖÇ VE YABANCILAR KOMİSYONU ÖNERİSİ

İstanbul'da imardan çevreye, bütçeden kadın-erkek eşitliğine kadar pek çok konuda çalışmalar yürütecek 23 komisyon için de üye seçimi yapıldı. Komisyonlarda partilerin meclisteki dağılımına göre Ak Parti'den 5, CHP'den 4 üye seçildi.

Öte yandan, CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban söz alarak, CHP'nin "Göç ve Yabancılar Komisyonu adı altında yeni bir komisyon kurulması önerisini meclise sundu. AK Parti grubu tarafından da sıcak bakılan öneriyi, meclise başkanlık eden Topbaş da destekledi. Teklifin gündeme alınmasını isteyen Topbaş, "Önemli bir öneri. İstanbul'da aktif olacak ve Avrupa Birliği ile temasa geçecek bir komisyona ihtiyaç olabilir, değerlendiriniz diyerek, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili çalışma yürütülmesini istedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş AK Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title