Haberler

Topbaş: "Metrobüs Büyükçekmece Ve Silivri'ye Doğru Gidecek"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs hattının Büyükçekmece ve Silivri'ye doğru gideceğini söyledi.

Topbaş gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bunları alacaklar mı almayacaklar mı bunda henüz net değiliz. Bunlarıborçlarıyla birlikte alırlar mı? 2028'e kadar uzanan borçlar var. Yeni hat ihaleleri yapmaz zorundayız. Bunlardan bir tanesi Üsküdar, Ümraniye, Altunizade, Tepeüstü hattı ile ilgili 3 ihaleli... Onu düşünüyoruz. 3 ihaleli düşündüğümüz hat için 500 milyon avroluk kredisi hazır durumda. Bir o kadar daha lazım oraya, onu da bir şekilde tedarik ederiz. Onun belki ihalesi yapılmış şekilde devri mümkün olabilir" dedi.

Kadir Topbaş, "Diğer hattımız, şu anda ihale hazırlıkları yaptırdığımız Beşiktaş, Mecidiyeköy, Çağlayan adliyesi, Kağıthane, Alibeyköy, Gaziosmanpaşa, Tekstilkent ve Mahmutbey metro istasyonuna giden bir hat var. Burası 24 kilometre. Bu da öncelikli hatlardan bir tanesi. Şu anda metrobüs çok ciddi yoğunluk taşımakta, daha da uzanması isteniyor. Bahçelievlerden itibaren, Avcılar birinci etap, Beylikdüzü ikinci etap, Büyükçekmece ve Silivri'ye doğru gidecek olan bu Hattın 25 kilometrelik bölümünün ihale hazırlıkları yapılmakta..." diye konuştu.

Topbaş, "Bunu da inşallah bu dönem içinde hazırlıklarını yaptım ve ihalesini yapmış olacağız. Şu anda görüşmeler devam ediyor ama biz işi durdurmamız mümkün değil" ifadesini kullandı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title