Haberler

Topbaş, İbb'nin 2013 Faaliyet Raporunu Açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi'nin yeni dönem oturumunda, geçtiğimiz yılın faaliyet raporunu açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi'nin yeni dönem oturumunda, geçtiğimiz yılın faaliyet raporunu açıkladı. Teknik detaylara girmeyeceğini söyleyen Topbaş, "Bütçemizin gerçekleşme oranı yüzde 114" dedi.

"YEREL YÖNETİMLER SİYASET ÜRETMEMELİ"

Yerel yönetimlerin insanların bütün hayatını kapsayan "yarı sivil toplum örgütleri" olduğuna işaret eden Topbaş, "Yerel yönetimler, halka rağmen adım atamazlar. Yerel yönetimler siyaset üretmemesi gereken merkezlerdir. Herkese eşit mesafede olmak, sorunları çözmek için adım atmak zorundadırlar" diye konuştu.

TOPLU TAŞIMA HEDEFİ

Ulaşımda hedeflerinin raylı sistemi yüzde 35'lere çıkarmak olduğunu vurgulayan Kadir Topbaş, "Erişimi kolaylaştırmak adına, toplu taşıma ağırlıklı bir çalışma öngördük. Buna devam edeceğiz" dedi. Toplu taşımada otobüslerin yaşlarını ortalama 4,5'a indirdiklerini söyleyen İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Çok daha kaliteli otobüsler hizmete alındı. Yerli otobüsün alımından dolayı sektör ekonomik krizden çıktı. İstanbul'daki bu hizmetin ülke ekonomisine ve istihdama katkısı olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Ulaşımda minibüslerin devam etmesini istediklerini, ama farklı bir boyutta çalışmasını beklediklerini de anlatan Topbaş, "Kent merkezlerine minibüsle gitmek yerine, toplu taşıma araçlarının bulunduğu bölgeye hizmet veren bir minibüs düşünüyoruz" dedi.

"METROBÜS HATTINA METRO GELECEK"

Metrobüsün artık kapasitesinin çok çok üstünde çalıştığını belirten Topbaş, aynı hat üzerinde metro yapılmasının planlandığını söyledi. Topbaş, "Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımızla konuştuğumuz, üzerinde durduğumuz bir proje var. Onun da metro haline dönüştürülmesine bakanlığımızla karar verdik" dedi.

(GK) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title