Haberler

Çanakkale'de Bulunan Bir Top Mermisi 99 Yıl Sonra Patlatıldı

Güncelleme:

Çanakkale Savaşları sırasında itilaf devletlerine ait bir gemiden atılan ancak düştüğü yerde patlamayıp 99 yıl boyunca toprak altında kalan top mermisi patlatıldı.

Çanakkale Savaşları sırasında itilaf devletlerine ait bir gemiden atılan, ancak düştüğü yerde patlamayıp 99 yıl boyunca toprak altında kalan top mermisi bomba uzmanlarınca patlatıldı.

Dün Gelibolu Yarımadası'ndaki Eceabat İlçesi'ne bağlı Kilitbahir Köyü Sarafin Mevkii'nde, Devlet Su İşleri'nin su borusu döşemek için kepçeyle yaptığı kazı sırasında ortaya çıkarılan top mermisini imha etmek üzere Bursa İl Jandarma Komutanlığı'ndan uzman bir ekip geldi. Ekipler, top mermisinin 1'inci Dünya Savaşı'ndan kalma ve patlamamış olduğunu belirledi.

26 santimetre çapında, 73 santimetre uzunluğunda 150 kilo ağırlığında top mermisi Eceabat İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin nezaretinde imha edilmek üzere Eceabat İlçesi Beşyol Köyü'ne getirildi.

Köye 5 kilometre uzaklıktaki eski taş ocağına getirilen top mermisinin etrafına, Bursa İl Jandarma Komutanlığı'ndan gelen uzman ekip tarafından patlayıcı yerleştirildi. Bölgede gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra düzenek ateşlenerek top mermisi 99 yıl aradan sonra patlatıldı. Büyük bir gürültüyle patlayan top mermisinden geriye sadece zırh delici bölümü kaldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Gelibolu Eceabat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title