Haberler

Tontuş: Termal Sağlık Turizminde Yeterli Tanıtımı Yapamadık

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, termal sağlık turizmi açısından Denizli'nin Karahayıt Mahallesi'nin önemli bir yer olduğunu, ancak beyaz cennet Pamukkale'nin arkasında gizli kaldığını, gerekli tanıtımın yapılmasında da geç kalındığını söyledi. Tontuş, tanıtım açısından ne varsa Sağlık Bakanlığı olarak üstlenecekleri belirtti.

Denizli'de düzenlenen Termal Sağlık Turizmi Yatırım ve Teşvik Tanıtım Toplantısı, Karahayıt Doğa Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Abdülkadir Demir ile birlikte Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurt Dışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Hizmetler ve Devlet Yardımları Daire Başkanı Özge Dumlupınar, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Rahmi Kaya ile turizmciler ve yatırımcılar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Abdülkadir Demir, il genelinde yapılacak termal sağlık tesislerinin mayıs ayında yapılan düzenleneme ile 5'inci bölge teşviklerinden yararlanabileceğini söyledi.

'DENİZLİ TERMAL TURİZMDE MODERN KENT OLACAK'

Devlet tarafından sağlanan destek ve teşviklerle şifalı termal suları ile ünlü Karahayıt, Pamukkale, Sarayköy, Buldan ve Gölemezli'nin yeni tesislere kavuşacağını belirten Vali Demir şöyle dedi:

"Termal sağlık turizmine yatırım yapmak isteyenlere büyük teşvikler verilecek. Denizli genelinde termal ile ilgili kim ne yatırım yapmak isterse 5. Bölge teşviklerinden yararlanacak. Yatırım kararı alan firmalarımız bu teşvikleri alarak yollarına devam edecek. Denizli yeni tesislerin hizmete girmesi ile birlikte termal turizmde model kent olacak."

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş da dünyadaki insanların yüzde 16'sının ramotolojik hasta olduğunu, 1 milyar insanın bu hastalıktan şikayet ettiğini söyledi. Tontuş, bu hastaların tedavileri için gidebileceği en iyi ülkenin Türkiye olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Sahip olduğu mineral özellikleriyle termal suya sahip en önde yerlerden birisi ise Denizli ve Karahayıt. Termal Sağlık Turizmi ve tüm sağlık turizmi için öne çıkan fiyat, bekleme süresi, hekimin ya da kurumun bilinirliliği, ülke koruması, özel hayatın korunması, turistik yararlanım, mesafe ve bilgiye ulaşım gibi konular var. Denizli'de termal sağlık turizmin gelişimi için bunlar bir zorunluluk. Liste bu ise, termal zenginliği, tarihi ve doğal dokusu ile tedavi arayan turistlerin gelmesi gereken tek yer Denizli. Bu sağlık turizmini Denizli'de kurarsak herkes yararlanacak. Bölgeyi ileri götürecek bir sektör. Dünyada 1 milyar insandan tıbbi amaçlı başka ülkelere giden sayı 150 milyon kişi. Bir termal sağlık tesisinde ortalama konaklama süreleri 14 gün. Denizli'de bölgede kalanlar ise bir veya iki gün kalıyor, bu büyük bir sıkıntı. Bunu muhakkak gidereceğiz. Ancak Türkiye'ye tedavi amaçlı gelen turistlerin sıralamasında sağlık turizmi ilk 10 içinde bile yok."

"KARAHAYIT PAMUKALE'İNİN ARKASINDA KALMIŞ GİZLİ BİR YER"

Termal sağlık turizmi için tanıtımın önemli olduğunu ifade eden Ömer Tontuş, şunları söyledi:

"İyi bir internet sitesi ve bir aracı kurum oluşturursak, diğer eksiklikleri tamamlarsak bu tablo tersine muhakkak dönecektir. Denizli'nin bulunduğu yer termal turizm açısından ülkede de, dünyada da önde bir yer. Termal suyun özelliği açısından bizden iyisi yok. Termal konaklamalı tesisler açısından daha iyi olabiliriz, eksiklikler var. Tarihi kültürel doku açısından buradan daha iyisini bulmazsınız. Sağlık hizmeti açısından PAÜ'nün kuracağı kür merkeziyle bu eksiklik giderilecek. Karahayıt beyaz cennet Pamukkale'nin arkasında gizli kalmış bir yer. Burada tanıtım açısından ne varsa Sağlık Bakanlığı olarak biz üstleniriz. Böyle bir çalışma bize getirilirse, biz yaparız, bütçe konusunda sıkıntımız yok. Yani Denizli-Karahayıt termal turizmde dünyanın göz bebeği olacak tüm özelliklere sahip." - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Karahayıt Denizli Termal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title