Haberler

    Tomb Raider, Neden Önce Sadece Xbox'a Çıkacak?

    Lara Croft'un yeni macerasına önden dahil olmak isteyenler, bir Xbox konsola sahip olmak zorunda.

    Mahmut Saral - -

    Crystal Dynamics tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından dağıtımı üstlenilen aksiyon macera oyunu Rise of the Tomb Raider, ilk duyurulduğunda PC ve yeni nesil konsollara geleceği bildirilmişti. Ancak geçtiğimiz günlerde Almanya'da düzelenen GamesCom'dan gelen bilgiler, önceden söylenenleri yalanlıyordu. Zira yeni Tomb Raider'ın yalnızca Microsoft'un Xbox platformları Xbox 360 ve Xbox One için geleceği duyurulmuştu. Daha sonra gelen ekleme bilgide ise, bunun bir "zamana özel" anlaşma olduğu bildirilmişti. Yani Tomb Raider, Xbox platformlarına çıktıktan belli bir süre sonra diğer platformlara da çıkabilecekti. Ancak ne zaman çıkacağı belli değil.


    Bomba: Yeni Tomb Raider oyunu yalnızca Xbox'a çıkacak


    Peki ama neden böyle bir yöntem seçildi?


    Bu konu hakkında tabii ki direkt olarak firmalardan gelen bir sebep sonuç cevabı yok. Sektör sakinleri ise, Sony'nin Uncharted 4'üne karşılık Microsoft'un Tomb Raider ile karşılık vermek isteyebileceğini söylüyor. Çünkü iki oyunun da 2015'in tatil Noel döneminde satışa sunulması gündemde. Tomb Raider'ın milyonlarca hayranını da göz önüne alırsak, Microsoft için konsol sattırabilecek bir oyun potansiyeli bulunuyor.


    Microsoft Xbox Bölümü'nün başındaki isim olan Phil Spencer ise, Microsoft ve Square Enix ilişkisi hakkında Eurogamer'a konuştu ve diğer platformlar hakkında söz sarf etmekten kaçındı. Spencer, Microsoft ile Square Enix arasında Tomb Raider için zamana dayalı bir anlaşma olduğunu ve Tomb Raider'ın tamamen Xbox'a özel bir oyun olmadığını bildirdi. İnsanlar diğer platformlara oyunun ne zaman geleceğini sorduğunda ise, bu soruya cevap vermediğini, çünkü zaten bu soruya cevap vermenin kendi işi olmadığını ekliyor.



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Microsoft Square Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title