Haberler

Tollu: "Halk Sağlığı Konusunda Asla Tavizimiz Yok"

Mersin’in Erdemli Belediyesi, ilçe genelinde iş yerlerine yönelik yapılan gıda ve temizlik denetimlerini Ramazan ayında artırdı.

Mersin'in Erdemli Belediyesi, ilçe genelinde iş yerlerine yönelik yapılan gıda ve temizlik denetimlerini Ramazan ayında artırdı.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe genelinde periyodik olarak devam eden zabıta denetimlerinin, Ramazan ayı dolayısıyla sıklaşarak devam ettiğini bildirdi. Özellikle fırın, kahvehane, çay ocağı, pastane, lokanta ve imalathaneler gibi sıhhi iş yerlerinin kontrol edilmesine önem verdiklerini dile getiren Tollu, denetimlerde en çok temizliğe ve gramaja önem verdiklerini vurguladı. Amaçlarının daha düzenli bir Erdemli olduğunu belirten Tollu, yapılan kontrollerin sıkı bir şekilde devam edeceğini ve halkın sağlıklı bir şekilde Ramazan ayını idrak etmesi konusunda çalıştıklarını kaydetti.

Genellikle yiyecek ve içecek üzerine hizmet veren işletmeleri incelediklerini ifade eden Tollu, "Vatandaşımızın hizmet aldığı yerler çok önemlidir. Hem sıhhi açıdan hem de temizlik açısından iş yerlerinin kontrolü halk sağlığının öneminden dolayı gereklidir. Bu düşünceden hareketle kontrollerimizi sıklaştırdık. Gıda güvenliği günümüzde ehemmiyet kazandı. Tüketilen gıdaları hijyen şartlarında ve gerekli gramaja uygun şekilde tüketiciyle buluşturmak için belediyemiz belli aralıklarla iş yerlerimizi denetlemektedir. Esnafımız bu kurallara dikkat etsinler. Özellikle de halk sağlığı konusunda asla tavizimiz yok. Herkes buna gereken önemi vermek zorundadır. İkaz edilmelerine rağmen gerekli şartları yerine getirmeyen işletmeler kapatılacaktır" dedi.

Denetimlerde, evrak eksiği bulunan işletmelere öncelikle süre verildiği kaydeden Tollu, halk sağlığına ve çevre temizliğine önem vermeyen işletmelerin kapatıldığını bildirdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdemli Belediyesi Mükerrem Tollu Mersin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title