Haberler

    Tolga Zengin: Şampiyon Olmak İçin Derbileri Kazanmalyız

    Başarılı kaleci Tolga Zengin, takımının Antalya Side'de yaptığı devre arası kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    Sadece derbi maçların değil her maçın kendileri açısından önem taşıdığını belirten Tolga Zengin, "Derbi maçları kazanmak tabii ki çok önemli ama sonuçta her maç 3 puan. Derbi maçlarda eksik kalmamız sıkıntı yarattı ama 10 kişi kaldığımız anlarda da üstünlük kurduğumuz zamanlar oldu. Yeni de şampiyon olmak istiyorsak derbi maçları kazanmamız gerekiyor" diye konuştu.

    Hakemler ve hakem kararlarıyla ilgili konuşmadığını vurgulayan milli kaleci, "Bize karşı hatalar biraz daha kolay yapılıyor ama art niyet aramıyorum, sonuna kadar da aramayacağım. Başkanımız ve yöneticilerimizin bu konularda konuşması daha doğru, bizim işimiz sahada. Neticesinde aynı hakemler maçlarımızı yönetecek. Konuşup ortamı germeye gerek yok" ifadelerini kullandı.

    "Beşiktaş'ta mutluyum"

    Tolga Zengin, Beşiktaş'ta mutsuz olduğu yönünde haberler çıktığının hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

    "Hayatımda yaşamadığım haberler çıktı, gece hayatı gibi birçok şey yazıldı. Ben de hep 'fotoğrafım varsa yayımlamayan şerefsizdir. Varsa da ben şerefsizim' dedim. Bu haberleri yapanlar belli. Böyle süreçlerin yaşanması gerekiyor, insanları daha iyi tanıyorsun. 32 yaşında da olsan hem özel hayatında hem futbol hayatında bazı şeyleri yaşıyorsun. Özel hayatımı konuşmuyorum, beni ilgilendirir. Bu kulübün kaptanıyken yakışmayacak hiçbir şey yapmam. Burada çok mutluyum. İsteyerek geldim. Beni isteyen başka takımlar da vardı ama buraya özellikle geldim. Para pul da konuşmadım. Uçaktan indim, ikinci başkanımız Ahmet Nur Çebi'nin yanına gittim, çay içtik, gittim imzayı attım. Benim ağzımdan mutsuz olduğum yazılıyor. İnsanların elini biraz daha vicdanına koyması lazım. Bir işe yalan katmamamız lazım. Tabii ki insanların mutsuz zamanları olur. Ben en mutsuz zamanlarımda da çıktım, takımımı yalnız bırakmadım."

    "Olimpiyat Stadı olmadıktan sonra çok da problem yok"

    Zengin, statlarının olmaması ve her maçı deplasmanda oynadıklarının sorusunu ise "Stadın olmaması şampiyonluk yolunda dezavantaj. Şartların şu an daha iyisi yok, mecbur bir yerlerde oynayacağız. Yönetimimiz de hocamız da en iyi yeri bulmaya çalışıyor. Bizim de fikirlerimiz soruluyor, söylüyoruz. Bu şekilde şampiyon olursak çok daha güzel bir şampiyonluk olacak. Olimpiyat Stadı olmadıktan sonra çok da problem yok" şeklinde cevapladı.

    Lige verilen aranın hem zihinsel hem de fiziksel olarak iyi olduğuna değinen Zengin, "Trabzonspor'da da bu süreci yaşadım. Orada da şampiyon olan kimse yoktu ama süreci güzel taşıdık. Bizler genç isimlere destek olacağız, onlar da enerjileriyle takımı taşıyacaklar" dedi.

    "Her şey hayalle başlar"

    Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın Avrupa'da kupa hayaliyle ilgili sorulan bir soruyu ise Zengin, şu şekilde yanıtladı:

    "Sonuçta her şey hayalle başlar. Biz de futbolcu olmadan buraların hayallerini kuruyorduk. Bakarsanız Arsenal ve Feyenoord gibi güçlü rakiplerle oynadık ve hepsine üstünlük sağladık. Avrupa'da kupa kazanmak gerçekleşmeyecek bir hayal değil, yeter ki kendimize güvenelim. Bunun hayali bile güzel. Hayali kuramama durumu da var. Bunun hayalini kurabilir hale geldik."

    Değişen yabancı kuralı

    Tolga Zengin, değişen yabancı oyuncu kuralına da değinerek, "Bu kararı alan büyüklerimiz, Türk futbolunun daha iyi yerlere gelmesi için yapmıştır, illa ki bildikleri vardır. Çok fazla sorgulamamak lazım. eskilerdeki gibi kota konması lazım. Bir kıstas konulması lazım, kaliteli futbolcular geldiği zaman hiçbir sorun yok. Bu lige gelmek bu kadar kolay olmamalı. Bir Türk oyuncusunun Avrupa'ya gitmek istediği zaman yaşadığı zorlukları biliyoruz. Buraya gelenlerin de bu anlamda daha elit olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

    Kuralın ilginç detaylar içerdiğine dikkati çeken milli kaleci, "Yerli oyuncular da kendi performansını artırmalı. Ben isterim ki 11 Türk oyuncuyla sahaya çıkalım ama bu demek değil ki yabancı oyuncu aramıza giremesin. Kaliteli oyuncular geldiği sürece neden olmasın. Bizlerin de onlardan öğreneceği çok şeyler oluyor" değerlendirmesini yaptı.

    Milli takım

    Tolga Zengin, milli takımın yaşadığı süreçle ilgili yöneltilen bir soruya ''Kötü bir dönem geçirdik. Neticesinde devam eden bir turnuva var, elimizden geleni yapıp maçları kazanıp şampiyonada olmak istiyoruz. Ne olur bilinmez ama basit puan kayıpları yaşadık" cevabını verdi.

    Zengin, milli takım kadrosuna alınmaması yönündeki soruyu da şu şekilde cevapladı:

    "Oynamadığın zaman üzülürsün. Orada da tercih yapan Fatih hoca var, ona saygılı olmamız gerekiyor. Hocamın kararını eleştirmem ya da sorgulamam bana yakışmaz. Fatih hocam, milli takım için en iyi kararı almıştır. Oynamadığım için üzülürüm ama saygı duyarım. Bugüne kadar çok hocayla çalıştım, çok daha büyüklerini yaşadım, ağzımı açmadım. Üzüntümü kendim yaşarım, sorunum varsa hocamla paylaşırım. Hocam da milli takım için en iyisini düşünüyordur. Kendisi bende çok emeği olan bir insan, ona çok şey borçluyum."

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Tolga Zengin Antalya Side Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title