Haberler

TOKİ, Şarkışla'da Mahalle Kültürünü Canlandıracak

Güncelleme:

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Mahalle Kültürünü canlandıracak yeni projesini hayata geçiriyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Sivas'ın Şarkışla ilçesinde 'Mahalle Kültürünü' canlandıracak yeni projesini hayata geçiriyor.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Şarkışla ilçesinde hayata geçirecekleri 212 konut ve 15 dükkanlı projenin sosyal ihtiyaçlara cevap vererek yeni bir yaşam alanı oluşturacağını bildirdi. Turan yaptığı açıklamada, "Sivas-Şarkışla'da uygulamaya koyacağımız proje ile hepimizin aradığı, cadde, sokak, esnaf, meydan gibi açık alan kullanımları ile komşuluk ilişkilerinin canlanacağı yeni bir Şarkışla inşa edeceğiz" dedi. Şarkışla'da mahalle kültürünün hayata geçeceği proje için yüklenici firma ile yer tesliminin sağlandığını söyleyen Turan, "Mahalle kültürü ile geliştirdiğimiz Şarkışla projemiz, insan ilişkilerini ön planda tutan, toplumsal dayanışmayı artıran, farklı yaş gruplarına yönelik oyun alanları, yeşil alanları, esnaf kültürü ile özlenen komşu ilişkilerini yansıtarak, samimi bir yaşam alanı oluşturacaktır" diye konuştu.

Yeni dönemde mahalle kültürü ve yatay mimari disiplini ile konut ürettiklerinin altını çizen Turan, "Sivas'a yeni değerler katacak olan Şarkışla projemiz, yatay mimarisi ve mahalle kültürü ile tamamlandığında örnek teşkil edecek. Şarkışla'nın yeni mahallesi şimdiden hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Mehmet Ergün Şarkışla Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title