Haberler

TOKİ'nin Dilovası'nda Yaptıracağı 915 Konutun Temeli Törenle Atıldı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Dilovası Köseler mahallesine yapılacak olan 915 konut ve sosyal tesislerin temeli törenle atıldı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Dilovası Köseler mahallesine yapılacak olan 915 konut ve sosyal tesislerin temeli törenle atıldı.

Dilovası Köseler mahallesinde yapılacak projenin içerisinde 1 ticaret merkezi, 2 sosyal tesis, 1 mescit, 1 kapalı otopark ve 6 dükkanın yer alacağı 915 konut bulunuyor.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, halka verdikleri vaatleri birer birer yerine getirdiklerini ifade ederek, "Bu gün burada temelini atarak yapımına başlanacak olan 915 konut ile insanlarımızın modern ev ihtiyacını karşılayacağız. Modern ve kaliteli inşaatlarla burası bir yaşam merkezi haline gelecek. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dilovası devamlı gelişen ve büyüyen bir ilçedir. Bu gelişim ve değişime en büyük katkıyı sağlayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanım Sayın Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Bölge Milletvekillerimizin özel gayretleri ve çalışmaları ile hizmetlerden dolayı şahsım ve İlçe sakinleri adına teşekkür ve şükranlarımı sunarım" dedi.

Dilovası Kaymakam Hulusi Şahin, Türkiye'de hızlı bir kentleşme ve nüfus artışı yaşandığını belirterek, "Geleceğe umutla bakıyoruz. Çevremizi koruyarak ve sanayileşmeyi de çevreye duyarlı bir biçimde olmasını istiyoruz. Bu proje ile konut kültürü oluşmasını sağlayacak. TOKİ bir şehir kültürü oluşturacaktır. Bu güzel yerde TOKİ önemli bir projeyi hayata geçiyor. Burada Gebze'deki Mutlukent'i görüyorum" diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise hayata geçirilen proje ile sağlıklı yaşamı en güzel şekilde temin edeceklerini ifade ederek, "Hizmet anlayışımız insanı yaşatmak üzerine kurulmuş. Bu proje ile sağlıklı yaşamı en güzel şekilde temin edeceğiz. Burada ikamet edenler işlerine bisiklete binerek gidecek. Dilderesi'nde de 2017 yılında balık tutacağız. Sanayicilerle birlikte Eynerce Kavşağı'nı yapıyoruz. 2016 yılı sonuna kadar doğalgazı da yapacağız. Bu yaşam alanının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan ise TOKİ'nin Dilovası'na kazındıracağı konutlarla çok önemli bir boşluğu kapatacağını belirtti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, daha modern bir Dilovası için adım attıklarını belirterek, "AK Parti iktidar geldiğinde Dilovası asayişten çevre kirliliğine kadar birçok sorunla anılır halde iken bu gün Kocaeli'nin en çok hizmet alan ilçesi olmuştur. Kocaeli Büyükşehir olduktan sonra Dilovası'nın kaderi değişti. Dilovası'nın alt yapısı baştan sona yenilendi. Eğitimde altyapısı en güçlü Dilovası oldu. Dilovası'ndaki çocukların iyi bir eğitim alması için zorunlu hizmet bölgesi hale getirdik. Dilovası Devlet Hastanesini yaparak sağlık problemi konusunda çözüm için bir hastane kazandırdık. Farabi'yi araştırma hastanesine dönüştürünce Dilovası Hastanesi ile sürekli işbirliği içerisinde olacak. Eynerce Kavşağı'nı en kısa sürede bitireceğiz. Dilovası'na giriş ve çıkış projesini ihale ettik. Dilovası'na Körfez Geçiş Köprüsü ve Bilişim Vadisi ile anılacak. Çevre konusunda ise daha büyük bir hassasiyet üzerinde duruyoruz. Dilovası artık güzelliklerle anılması için gayret gösteriyoruz. 915 konut alt ve orta gelire hitap edecek" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu Fikri Işık Dilovası Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title