Haberler

TOKİ Konutlarına İlgi Çok

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde yaptırdığı bin 154 konut için, 4 günde 4 bin 931 başvuru yapıldı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde yaptırdığı bin 154 konut için, 4 günde 4 bin 931 başvuru yapıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TOKİ'nin Beykent Mahallesi'nde satışa çıkardığı 266'sı sosyal ve 888'i alt gelir grubuna yönelik olmak üzere yapılan toplam bin 154 konuttan almak isteyen vatandaşlar, başvurunun başladığı 20 Nisan'dan itibaren uzun kuyruklar oluşturdu.

TOKİ'nin 3+1 ve 2+1 olarak yaptırdığı konutlardan birine sahip olmak isteyen 4 bin 931 kişi, ilgili bankaya giderek ön kayıt yaptırdı.

Şehitkamil İlçesi Beykent Mahallesi "Alt Gelir Grubu Toplu Konut Uygulaması" kapsamında satışa sunulan 2+1 niteliğinde 75 metrekare büyüklüğündeki 888 konutun taksit ödemeleri 341 liradan başlayacak. Yüzde 12 peşin 180 ay vade ile satışa sunulacak konutların taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak.

Sosyal konut kapsamında 3+1 niteliğinde, 110 metrekare büyüklüğünde 266 konutun taksit ödemeleri ise 626 lira olacak. Konutlar, yüzde 10, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120 ay vade seçenekleriyle satışa sunulacak.

-Başvuruda aranan şartlar

3 kategoride kabul edilecek başvurular; şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerini, en az yüzde 40 engelli vatandaşları ve alt gelir grubunda yer alan diğer alıcı adayı vatandaşları kapsıyor.

Başvuruda bulunacaklarda, aranacak şartlardan bazıları şöyle; Gaziantep'te en az 1 yıl ikamet etmek etmesi ya da il nüfusuna kayıtlı olması (şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisinde başvuracaklarda 3 yıl), kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı herhangi bir, gayrimenkul (alt gelir grubunda), konut (sosyal konutlarda) bulunmaması, daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisi hariç), başvuru tarihi itibariyle alt gelir grubu konutlarda 25 yaş (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır) ve sosyal konutlarda ise 18 yaşını doldurmuş olması, aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3 bin 200 lira olması (3+1 sosyal konutlarda gelir şartı bulunmuyor).

Öte yandan konut sahibi olmak için başvuru yapan vatandaşlardan Oktay Fenerci, ev sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştürme umuduyla 3 gün sıra beklediğini söyledi.

Kira öder gibi ev sahibi olabilme hayaliyle başvuruda bulunduğunu ifade eden İşçi Yusuf Kaya, "Geçen yıl da başvuru yapmıştım ama kurada adım çıkmadı, Şansımızı yeniden deneyeceğim" dedi.

Başvuru yapmak için uzun saatler sıra beklediğini anlatan Murat Durgun da, bankada ev başvuruları için bir personelin görev yaptığını o nedenle bu kadar sıra oluştuğunu iddia etti.

Bu arada başvurular 15 Mayıs'ta sona ererken, ev almaya hak kazanacaklar noter huzurunda yapılacak kurayla belirlenecek.

Kaynak: AA / Yerel

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Şehitkamil Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title