Haberler

TOKİ Konutları Bölgesinde Cami Temel Atma Töreni

Osmaneli'nin İnönü mahallesinde bulunan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları bölgesine yaptırılacak caminin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

Osmaneli'nin İnönü mahallesinde bulunan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları bölgesine yaptırılacak caminin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

Törene, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, Ak Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, teşkilat üyeleri, TOKİ site yöneticileri, mahalle muhtarları ve TOKİ sakinleri katıldı. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, "İlçelerin kalkınmasında üniversiteler ve camiler lokomotif görevi yapar. Camilerimiz İslamiyet'in tapusudur. Camiler fakirle zenginin buluştuğu, güçlü ile güçsüzün omuz omuza saf tuttuğu tek yerdir. Bizler hayatımızın her döneminde mutlaka camilere gitmişizdir, bu yüzden camilerimizin önemi çok büyüktür" dedi.

Osmaneli Belediye Başkanı Mehmet Isıkan ise konuşmasında, "Osmaneli'nin güzide yerleşim yerlerinden biri olan TOKİ konutlarında cami önemli bir ihtiyaçtı. Bugün bu temel atma töreni ile TOKİ sakinlerinin bu ihtiyacını karşılamış olmanın ve hayır duaları alacak olmamızın sevincini yaşıyoruz" dedi.

Son konuşmayı da Osmaneli Kaymakam'ı Edip Çakıcı yaptı. Çakıcı "Camiler Allah'ın evleridir. Bugün de burada Allah'ın bir evinin daha temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah en kısa sürede bu camimizin ibadete açılmasını nasip etsin" dedi.

İlçe Müftüsü Aydın Bostancı'ın yaptığı duanın ardından temele ilk harcı, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Mehmet Isıkan ve İlçe Müftüsü Aydın Bostancı beraber koydular. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title