Haberler

    TOKİ İle 5 Milyon Metrekarelik Yeni Kent Kurulacak

    Güncelleme:

    Gaziantep Grand Otel'de düzenlediği basın toplantısında belediye başkanı olarak geçirdiği bir yılın değerlendirmesini yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TOKİ ile 5 milyon metrekare alanda yeni bir kent kuracaklarını, 5 yıllık yol haritası kapsamında öne çıkan projelere 300 milyon TL'lik kaynak aktaracaklarını söyledi.

    "KENT YOĞUN GÖÇ ALIYOR"

    Başlangıçta kent halkının en önemli sorun olarak öne çıkardığı ulaşıma odaklandıklarını belirten Şahin, "Çünkü kent yoğun göç alıyor ve yaşam kalitesi arttıkça kullanılan araç sayısı da çoğalıyor. Hemen ulaşım master planını devreye soktuk. Trafik sorununu çözmek için kavşaklı yol çalışmalarına ağırlık verdik. Küçük Sanayi Sitesi ile OSB'de 200 bin kişi çalışıyor ve buradaki ulaşım sorununu çözmek için de hafif raylı sistemle Gaziray'ı birleştirme projelerimiz var." dedi.

    "500 MİLYON TL'LİK SUYU ŞEHRİMİZE GETİRECEĞİZ"

    Gaziantep'in su problemini çözmek için Kahramanmaraş'ta temiz su kaynakları bulduklarını dile getiren Şahin, "DSİ Genel Müdürü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortak bir proje hazırladık. 1 yıl kadar sonra tünelleri, 120 kilometrelik su kanalları ve su borularıyla yaklaşık 500 milyon TL'lik bir yatırımla bu suyu şehrimize getireceğiz. İtfaiye birimine de 30 kişi alarak gençleştirme yaptık" diye konuştu.

    "5 MİLYON METREKARELİK YENİ KENT KURACAĞIZ"

    OSB civarında mera vasfını kaybetmiş alanlarda uydu kentler kuracaklarını belirten Şahin, "5 milyon metrekare alanda TOKİ ile beraber AVM, hastane, okul gibi ihtiyaçların da karşılanacağı yeni bir şehir kuracağız" şeklinde konuştu.

    Acil eylem planında kentin acil yapılması gereken işlerini çıkarttıklarına vurgulayan Şahin, "Bir yılda yaklaşık 300 kilometre asfalt, 51 kilometre yeni yol ve köprülü kavşak yaptık. Ama esas büyük işlerin kongre merkezlerinden, panoramik müzelere, çok fazla konut alanlarının, uydu kentlerinin yapıldığı bir Gaziantep'in planlamasını yaptık. İmar ve ulaşım master planlarımızın ihalelerini yaptık. Bu şehirde nerede metro yapılacak, uydu kentler nerede planlanacak ve nasıl şehirleşeceğiz bunun master planı yapılacak. Böylece 5 yıllık yol haritası da elimizde olacak" dedi. Fatma Şahin bundan sonraki 1 yılda kongre merkezi, köprülü kavşaklar, bin konutluk rezerve alanı, TCDD ile birlikte Gaziray projesi gibi çalışmalara 300 milyon TL'lik kaynak aktaracaklarını söyledi.

    Kaynak: Dunya.com / Ekonomi

    Edibe Şahin Fatma Şahin Gaziantep Yerel Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
    500

    Yorumlar (2)

    REHANmobilWeb@haberler.com:

    Yürü bee.. Kim tutar seni AK kadın..

    3
    0
    yanıtYanıtla
    KaraMobil-IOS:

    Yalan

    1
    2
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title