Haberler

TOKİ Başkanı: İstanbul'un Anadolu Yakasında Sosyal Konut Alanı Ürettik

Güncelleme:

Turan, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, inşaat sektöründe çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü, Gezi Parkı odaklı gelişmelerle başlayan, Türkiye'nin sınırlarında yaşanan sıkıntılarla devam eden tüm olumsuz gelişmelere rağmen hiçbir mega projenin inşasının durdurulmadığını söyledi.

YAVAŞLAMA YOK

Üçüncü köprü, Yeni Havalimanı, İstanbul Finans Merkezi, Avrasya Tüneli, Gebze-İzmir Otoyolu, liman, hızlı tren, metro ve otoyol gibi büyük ölçekli altyapı proje ve yatırımlarının inşaatlarının hızla devam ettiğini dile getiren Turan, Avrupa ve dünya inşaat sektörünün aksine Türk inşaat sektöründe yavaşlama görülmediğini aktardı.

"İstanbul'da sanayi şehirleri kurmayı düşünüyor musunuz?" şeklindeki bir soruya karşılık da Turan, bunu ilgililerle de sık sık görüştüklerini, Bursa'da, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile 2 bin 900 iş yeri yaptıklarını, Aksaray'da 1.600 iş yeri yapımını içeren bir protokol imzaladıklarını, küçük ve orta ölçekli üretim yerleri yapacaklarını aktardı.

Turan, Kayseri'de mobilyacılara üretim tesisleri yaptıklarını ancak İstanbul'da yer sıkıntısı yaşandığını belirterek, "İstanbul'da bir sanayi tesisi yeri oluşturup üretmeye ve ihale etmeye çalışacağız. Böyle bir çalışma yapıyoruz. Bu, sektörel bazlı da olabilir." bilgisini verdi.

TEKİRDAĞ DA DOLUYOR

İstanbul'da gayrimenkulün bir yatırım aracı olduğunu anımsatan Turan, Kocaeli ve Tekirdağ'ın da artık dolmaya başladığını ifade etti.

Turan, üreticilerin ucuz konut için TOKİ'den ucuz arsa talebinde bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Ucuz arsa verildiğinde ucuz bina yapılmıyor. Piyasa fiyatları vardır. Ancak bazı bölgelerde benim de aklımın almadığı fiyatlandırma var." görüşünü paylaştı.

Anadolu Yakası'nda da sosyal konut için yeni alanlar ürettiklerini dile getiren Turan, bu yeni alanın nerede olacağına dair şimdilik bir bilgi vermeyeceğini, söylemesi halinde spekülasyon yapılarak fiyatların artırıldığını da sözlerine ekledi.

ASKON Başkanı Mustafa Koca ve ASKON İnşaat, Mimarlık, Mühendislik Sektörü Başkanı Dursun Yılmaz'ın da bulunduğu programda, Turan'a günün anısına hediye takdim edildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Türkiye Emlak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (11)

saf vatandaş:

ailen akraban biliyorsa yasadın toki gülü. kolay gelsin.

6
2
yanıtYanıtla
YASİN BULUT:

ALİ AĞA OĞLU KAPAR ORTANCA KARI İLE GELİR ŞİMDİ

6
1
yanıtYanıtla
TAYFUN:

BU NASIL YAPIT SEL OLSA ALT DA OTURAN BOĞULUR

3
2
yanıtYanıtla
derbeder:

eeee şimdi lafa bak yer uretmiş patogonyada da bize söylemiycekmiş rant oluşurmuş sorsan müslümanlık böyle bir şeymi diye ne oluşur acaba

3
1
yanıtYanıtla
CV2:

HA HA HA O SİZE SÖYLEYECEĞİ YERİ SÖYLEMESİ GEREKEN KİŞİLERE SÖYLEMİŞTİR. YURTDIŞINDAN GELSİN GÖRÜRSÜNÜZ.

2
1
yanıtYanıtla
maşallah:

fabrika kurun tarım hayvancılık canlansın bunlara dayalı sanayı iş kolları geliştirilsin bırakın betonlarla oynamayı

2
0
yanıtYanıtla
Rize:

Hitlerde kendi döneminde , evler , yapitlar ve yollar yaptirmisti. . Sonrasi muhim. . Her diktatör bu egilimlere giriyor. . Sonuc önemli. .

1
0
yanıtYanıtla
AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI:

ARSALARI SATMAMIZ YANDAŞLARA SATMAMIZ ANLAMINA GELMEZ

1
0
yanıtYanıtla
hardal:

toki ağrı fırat mahallesin de binalar başımıza yıkılacak bir an önce calışmalarınıza başlayın bu ağrı ya sahip cıkan kimse yok ey devlet ağrı ya neden yatırım yok ağrı neden geri kalıyor

0
1
yanıtYanıtla
Mal kabul kapısı:

Suriyeli kardeşlerinize yapın ortalıkta kalmasın battaniye veriyorsunuz olmuyor

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title