Haberler

TOKİ Başkanı Turan Açıklaması

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Şahinbey Belediyesinin TOKİ gibi çalıştığını söyledi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Şahinbey Belediyesinin TOKİ gibi çalıştığını söyledi.

Şahinbey Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, TOKİ Başkanı Turan, Şahinbey ilçesindeki yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi.

Yazıcık ve Mavikent Konutlarını gezen Turan, konutlar hakkında Başkan Mehmet Tahmazoğlu'ndan bilgi aldı. Şahinbey Sanayi Sitesini ve Yeşilvadi Parkını da ziyaret eden Turan yapılan çalışmalardan etkilendiğini söyledi.

TOKİ olarak Şahinbey Belediyesiyle fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Turan, şunları kaydetti:

"Toplu Konut İdaresi, Türkiye'de belki de toplu konut konusunda yegane uzman kuruluş. Bu benim TOKİ Başkanı olarak Gaziantep'e beşinci gelişim. Gaziantep'te özellikle Şahinbey Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi'nin çalışmaları var. Şahinbey Belediyesi'nin yaptığı Yeşilvadi Parkı gerçekten Türkiye'ye örnek olacak bir park. Bir ilçe belediye başkanlığının gücünün çok üstünde yapılmış bir proje. Gaziantep'te gerçekten belediyeler arası müthiş bir sinerji, müthiş bir uyum var. Biz de bu parkımızı gezdik ve Mehmet başkanımıza milletimiz adına teşekkür ettik. Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi, toplu konut ve kentsel dönüşüm alanında da neredeyse TOKİ gibi çalışan bir belediye."

1 Kasım seçimlerinden sonra da TOKİ olarak Türkiye'de yeni bir konsept üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Turan, "Biraz daha yataya giden mimari yapı ki Mehmet başkanımız bunu yeni projelerinde öyle uyguluyor. Esnafıyla, sokağıyla, caddesiyle oluşturmak gibi. Bu tecrübelerimizi birleştiriyoruz, hem biz Türkiye genelinde edindiğimiz tecrübeyi, hem burada ciddi bir birikim var. Türkiye'de diğer belediye başkanlarının da burada yapılan çalışmaları gelip gezmesi gerekir. Çünkü bir ilçe belediyesi CEO ölçeğinde yapılan işlerin çok daha üstünde işler yapmış. Ben bu milletin bir bireyi olarak Mehmet başkanı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

title