Haberler

Tokatlı Kasap Deveyi Önce Şehirde Gezdirdi, Ardından Kesip Attı

Güncelleme:

Tokat'ın Turhal ilçesinde Yahya Aktaş isimli bir kasap yaylada beslediği deveyi önce sokakta gezdirerek vatandaşa tanıttı, sonra da mezbahada keserek dükkanında satışa sundu.

REYONDA YERİNİ ALDI

Yaylada otlatıp beslenen deveyi Turhal'a getiren kasap Yahya Aktaş, deveyi ilk olarak bir süre Turhal sokaklarında gezdirildi. Bu esnada vatandaşların ilgi odağı haline gelen deve ile fotoğraf çektiren vatandaşlar dahi oldu. Gezinti sonrası mezbahada kesimi yapılan devenin eti kasap reyonundaki yerini aldı.

"8-9 AY YAYLADA BESLEDİK"

Turhal'da kasap dükkanı işleten Yahya Aktaş, hem ilçede hem de Karadeniz Bölgesi'nde ilk defa deve kesimi yaparak deve etini reyonlarına koyduğunu söyledi.

Deve etinin şifalı olmasından dolayı bir arkadaşının tavsiyesi üzerine böyle bir uygulamayı hayata geçirdiğini belirten kasap Yahya Aktaş, "Vatandaşımız deve etinin ne olduğunu merak ediyorlardı. Deveyi 8-9 aydır yaylada otlattık. Kesmek için besledik ve şimdide keserek halkımıza sunduk" dedi. 200 kilo çıkan devenin eti 50 TL'den satışa sunuldu.

İşte tüm ilçenin dikkatini çeken olaydan kareler:









Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turhal Tokat Önemsiz Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

keremarda:

Kesip attı derken yanıltıyorsunuz. Adam kasap işi et satmak, beslemiş sonra gezdirip reklamını yapmış, pazarlamış ve satmış, zekice.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title