Haberler

Tokat Zile Belediye Başkanına 'Terör' Tepkisi

Tokat'ın Zile İlçesi'nde geçen pazar günü yapılan hidro elektrik santraline (HES) karşı yürüyüş ardından çıkan olaylarda kendilerine ait otobüslerin taşlanması sonrası 'Zile'de terör istemiyoruz' diyen Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, sözlerinin çarpıldığını öne sürdü.

Tokat'ın Zile İlçesi'nde geçen pazar günü yapılan hidro elektrik santraline (HES) karşı yürüyüş ardından çıkan olaylarda kendilerine ait otobüslerin taşlanması sonrası 'Zile'de terör istemiyoruz' diyen Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, sözlerinin çarpıldığını öne sürdü. İlçede bir grup bugün belediye başkanını protesto etti.

Zile'den geçen Çekerek Irmağı üzerine özel bir firma tarafından yapılması planlanan HES'e karşı geçtiğimiz pazar günü eylem yapıldı. İstanbul'dan gelen çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylemde yaklaşık 10 kilometre yürüyüş yapan gruba jandarma biber gazıyla müdahale etti. Şantiyeye kadar giden grubun akşam saatlerinde buradaki firma araçları ile jandarma personelini taşıyan Zile Belediyesi'ne ait bazı araçlara zarar verdi. Olay sonrası Zile Belediye Başkanı AK Partili Lütfi Vidinel, olaylarda zarar gören araçlarını belediye önüne getirdi. Üzerine ise 'Zile'de terör istemiyoruz' başlığı ile, 'CHP'li İstanbul bazı ilçe belediyenin otobüsleriyle Zile'mize taşınan insanlar, HES bahanesiyle şanlı Türk askerine, polisine ve halkımızın hizmetinde kullanılan, askerlerimizi taşıyan Zile Belediyesi otobüslerine, yangın söndürmeye giden Zile Belediyesi itfaiyesine saldırdılar. Gelişmemizi istemeyen, bölgemizde kaos oluşturmak isteyen saldırılar huzur, barış ve kardeşlik ortamımızı bozamayacak. Zile halkı terörizme asla geçit vermeyecektir. Yaptıklarının hesabını vereceklerdir' yazılı pankart astı. Asılan bu pankart sonrası Başkan Vidinel tepki gördü. CHP Zile İlçe Başkanlığının organizesinde eylem düzenlendi.

"BAŞKANI KINIYORUZ"

Polisin önlem aldığı yaklaşık 150 kişinin katıldığı eylemde konuşan CHP İlçe Başkanı Haydar Bozdemir, Başkan Vidinel'in ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"İlçemizin köylerinde yapılmak istenen HES'lere karşı toprağına, suyuna, ekmeğine sahip çıkmak isteyen köylülerimizi terörist etmesinin sebebi nedir. Köylerine HES yaptırmak istemeyen köylüler ne zaman terörist olmuştur. Sizin gibi düşünmeyen herkesi suçlamak yerine bu insanlar ne istiyor diye kafa yormanızı ve anlamaya çalışmanızı tavsiye ediyoruz. Siz bir belediye başkanı olarak halkı kışkırtıp tahrik etmek yerine tüm halkın belediye başkanı olabilseydiniz. HES'lere karşı bir araya gelen insanların arasında AK Parti'ye oy verenler de vardı. Camlarını kimin kırdığı belli olmayan otobüsleri belediyenin önünde sergileyerek hedef göstermenizdeki amacınız nedir. Ayrıca bu ülkenin ana muhalefet partisini hiç kimsenin hedef göstermeye ya da terörist deme haddi ve hakkı yoktur. Belediye Başkanını şiddetle kınıyoruz."

"TERÖRİSTLİKLE SUÇLAMADIM"

Suçlanan Belediye Başkanı Vidinel ise, hukuk kapsamında demokratik haklarını arama konusunda her zaman halkın yanında olduklarını anlatırken, "Her grubun içerisinde olduğu gibi bir takım marjinal fanatik unsurlar belediye otobüsümüze saldırdılar. Askeri ve polis araçlarına saldırdılar. Biz dedik ki, 'bunun adı terördür' ve bölge halkını kesinlikle teröristlikle suçlamadık. Ancak bir takım basın yayın organlarında benim bu yapılan hadiseye 'terördür' dememe rağmen çarpıtılarak bölge halkımızın için kesinlikle benim ahlakıma ve psikolojime ters olan bir cümleyi kullandılar" diye konuştu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title