Haberler

Tokat Teşvik Kredisi Alamayınca Dikiş Makinesini Yaktı

Tokat'ın Turhal İlçesinde faaliyet gösteren özel bir tekstil fabrikasının sahibi 37 yaşındaki Yetkin Kaya, bir yıldır faaliyette olan fabrikasına teşvik kredi alamadığını gerekçe göstererek fabrika içinde bulunan dikiş makinesini benzin dökerek yaktı.

Tokat'ın Turhal İlçesinde faaliyet gösteren özel bir tekstil fabrikasının sahibi 37 yaşındaki Yetkin Kaya, bir yıldır faaliyette olan fabrikasına teşvik kredi alamadığını gerekçe göstererek fabrika içinde bulunan dikiş makinesini benzin dökerek yaktı.

Turhal'da yaşayan evli ve iki çocuk babası iş adamı Yetkin Kaya, bir yıl önce ilçede organize sanayi bölgesinde tekstil fabrikası açtı. Yaklaşık bir milyon TL harcayarak fabrika açan Kaya, yanında yaklaşık 190 kişiyi çalıştırmaya başladı. Anlaştığı firmalara ürünlerini hazırlayıp satışını gerçekleştiren Yetkin Kaya, yaklaşık üç ay önce ilçedeki bankalara giderek fabrikasını büyütmek için teşvik kredisi istedi. Ancak bankalar fabrikanın kuruluşunun henüz bir yılı tamamlamadığını gerekçe göstererek bu isteğe olumsuz cevap verdi. Bunun üzerine Yetkin Kaya, bir yıl sonra nakit kredisi yaşayınca zor günler yaşamaya başladı. Önce işçi sayısını 90'na düşüren Yetkin Kaya, daha sonra tekrar bankalara giderek teşvik kredisi istedi. Fakat bankalar bu kez iş adamı Yetkin Kaya'nın bu kez kredi kartı borçlarını gerekçe göstererek bu isteğe bir kez daha olumsuz cevap verdi.

DİKİŞ MAKİNESİNİ YAKTI

Bunun üzerine Yetkin Kaya, çalışan işçiler ile birlikte fabrika önünde protesto amaçlı eylem yaptı. Fabrika içerisinde bulunan bir dikiş makinesini dışarıya çıkaran Yetkin Kaya, benzin dökerek yaktı. Ardından açıklamalarda bulunan Yetkin Kaya, "Biz teşvik belgemizi onaylatarak burayı açtık. Teşvik kredimiz çekmek istiyoruz fakat ufak bir kredi kartı takıntımız yüzünden çekemiyoruz. Bu da bize büyük bir sıkıntı, bizi zor duruda bırakıyor. Bunun için devlet büyüklerimizden bir yardım istiyoruz. Çok zor durumda kaldık. Yoksa burayı yakıp çıkmayı düşünüyoruz. Burası ufak bir ilçe burada istihdam sağlıyoruz" dedi. Fabrika çalışanları ise 3 aydır maaşlarını alamadıklarını ve bir an önce devletin yardım etmesini istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turhal Tokat Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Betül arslankaya:

devlet bir imkan veriyor ama siz birilerinin rahatı bozulmasın prestiji düşmesin diye perişan olun neyiniz var neyiniz yok satın ortaya koyun bu güne getirin vaat edilen teşviği alamayın çok yazık kimbilir kimlerin ocakları söndü eminim ne Başbakan''ın nede diyer yetkililerin haberi vardır lütfen bu insanlara yazık etmeyin

1
0
yanıtYanıtla
Alev aslan:

İlk etapta yeterki açın memleketimize her türlü yardım yapararız deyip bugünde onların maddi manevi emeklerini göz ardı etmek vicdansızlık .

0
0
yanıtYanıtla
Güler arslan:

Herkez kendi memleketine yatırım yapsın diyen devlet büyükleri nerdesiniz ??? Varmı sizin sözünüzle yola çıkanları yariyolda birakmak varmi insanlari mağdur etmek bugun siz eşinizle cocuklarinizla aldiginiz milyarlari dusunmeden harcarken gormezden geldiginiz masum insanlarida unutmayin ... yarin hesap günü var unutmayin. (KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BIZDEN DEYILDIR)Olduğunuz makama nasıl geldiğinizi unutmayin !

0
0
yanıtYanıtla
Tark:

Birileride çıkmış yok ticarette kaybetmekte var yok devletimi güvenmişmiş oturduğunuz sıcak koltuğunuzdan ahkamkesmesi kolay tabi insana saygınız yok Allahtan kokun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title