Haberler

Tokat'taki Balık Ölümlerinde 'Tarım İlacı' Şüphesi

Tokat Behzat Deresi’nde yaşanan balık ölümlerinin dereye atılan tarım ilacı kutularından kaynaklanmış olabileceği bildirildi.

Tokat Behzat Deresi'nde yaşanan balık ölümlerinin dereye atılan tarım ilacı kutularından kaynaklanmış olabileceği bildirildi.

Behzat Deresi'nde yaşanan balık ölümleri sonucu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Su Ürünleri Yüksekokulu tarafından su numuneleri alınarak incelemeler başlatıldı. Tokat Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise balık ölümlerinin Behzat Deresi üst havzasında dereye atılan tarım ilaçlarından kaynaklanabileceği ile ilgili husus üzerinde durulduğu bildirildi.

Vatandaşların tarımsal ilaçlama yaptıktan sonra ilaç kutularını dereye atmamalarının çevre duyarlılığı açısından önem arz ettiği bildirilen açıklamada ayrıca şu uyarıda bulunuldu: "Kaynağı araştırılmakta olan balık ölümleri ile ilgili vatandaşlarımızın herhangi bir sağlık sorunu ile karşı karşıya kalmamaları için ölen balıklara dokunmamaları ve yememeleri noktasında kamuoyunu saygıyla bilgilendiririz." - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title